deth_pyrgos_ote_1Επικέντρωση στην εξωστρέφεια με την προσέλκυση εμπορικών επισκεπτών από τέσσερις ηπείρους και υιοθέτηση μίας νέας, δυναμικής ταυτότητας, είναι τα στοιχεία, που συμπυκνώνει η PHILOXENIA 2012, η οποία πραγματοποιείται από τις 22-25 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. >>>

Η PHILOXENIA με την μακρόχρονη παρουσία της αποτελεί αφενός τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα για τους εκθέτες και αφετέρου δημιουργεί νέες προοπτικές για τον τουρισμό όχι μόνο σε πανελλαδικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Στη φετινή διοργάνωση θα βρεθούν πάνω από 100 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες, εκπρόσωποι σημαντικών tour-operators και τουριστικών φορέων από το Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ρωσία, Ιορδανία, Κίνα, Νιγηρία, ΗΠΑ. Μ. Βρετανία κα..

Η 28η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA, την οποία θα εγκαινιάσει στις 22 Νοεμβρίου η Υπουργός Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, φιλοδοξεί να ενισχύσει το ρόλο της ως το πιο σημαντικό τουριστικό φόρουμ της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.

Στην έκθεση θα εκπροσωπηθούν ταξιδιωτικοί προορισμοί απ' όλο τον κόσμο, με πάνω από 15 άμεσες ξένες συμμετοχές, ενώ συμμετέχουν και τουριστικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα, εκπροσωπώντας διαφορετικούς τομείς του κλάδου και έχοντας τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες.

Οι εγχώριοι τουριστικοί προορισμοί θα αναδειχθούν με τον βέλτιστο τρόπο, καθώς 8 Περιφέρειες της χώρας θα είναι παρούσες με περίπτερα, στα οποία θα παρουσιάσουν το φυσικό περιβάλλον, τα μνημεία, τις διαδρομές, τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και την τουριστική υποδομή της κάθε περιοχής.

Ειδικότερα, στη PHILOXENIA θα είναι οι Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

Παράλληλα, το Συνέδριο για τον Θρησκευτικό & Πολιτιστικό Τουρισμό, θα αναδείξει όλες τις προοπτικές αυτού του είδους της τουριστικής ανάπτυξης, ενώ οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους νέους τουριστικούς προορισμούς και να κερδίσουν μεγάλες προσφορές.

Η υλοποίηση της PHILOXENIA 2012 πραγματοποιείται από τη HELEXPO, σε συνεργασία με την εταιρία Artion Conferences & Events, ενώ η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Εκτός από το Συνέδριο Πολιτιστικού και Θρησκευτικού Τουρισμού, πολλές ακόμη παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της έκθεσης, αναδεικνύοντας όλα τα επίκαιρα θέματα, που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη.