"Παντελόνιασε" 21 εκατομμύρια λίρες, ο Eric Clapton, που πούλησε έναν πίνακα του Γερμανού καλλιτέχνη Gerhard Richter, ο οποίος τον απεικονίζει σε δράση. >>>

Η προσωπική περιουσία του διάσημου κιθαρίστα υπολογίζεται στα 125 εκατομμύρια, σύμφωνα με την λίστα των κροίσων, που δημοσιεύουν οι Sunday Times. Η... αύξηση της περιουσίας του έγινε μετά τη χθεσινή δημοπρασία των Sotheby's, όπου ο πρώην κιθαρίστας των Cream πούλησε τον πίνακα.
Ο πίνακας, με τίτλο Abstraktes Bild, αναμενόταν να πιάσει από 9 ως 12 εκατομμύρια λίρες, αλλά ξέφυγε μετά από μία προσφορά - μαμούθ από έναν ανώνυμο, που έσπασε κάθε ρεκόρ,  για πίνακα από εν ζωή καλλιτέχνη.
Ο Eric Clapton παρουσίασε το 20ο άλμπουμ του (που έχει παραχθεί σε στούντιο και δεν είναι live) το Σεπτέμβριο του 2010. Το LP, με τον... λιτό τίτλο 'Clapton', ήταν το πρώτο του μετά από τέσσερα χρόνια κι ακολούθησε το ντουέτο του με τον J.J. Cale, 'The Road to Escondido'.
Αν κι ο Clapton δεν έχει ηχογραφήσει άλλον σόλο δίσκο από τότε, ασχολείται με άλλα: Έκανε παραγωγή στο σινγκλ του Paul McCartney 'My Valentine' τον περασμένο Νοέμβριο και ένωσε τις δυνάμεις του με τον κιθαρίστα των Rolling Stones, Keith Richards, σε ένα μνημειώδες κονσέρτο τον περασμένο Φεβρουάριο.
Μπορείτε να δείτε αυτήν τη... σύμπραξη, εδώ: