Καταλληλότερος πρωθυπουργός με 43% ο Αντ. Σαμαράς
Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και της δημοτικότητας του προέδρου του Κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλου, αποτυπώνεται στο Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή. >>>
Έτσι στη δημοτικότητα των κομμάτων, το ΠΑΣΟΚ έρχεται τελευταίο με 80% γνώμες αρνητικές και 19% θετικές, ενώ ο κ. Βενιζέλος αναδεικνύεται ο πιο αντιδημοφιλής αρχηγός (βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με τον Ν. Μιχαλολιάκο). 
Σε ό,τι αφορά στους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός με 43%, κερδίζοντας μάλιστα τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 28%, μία μονάδα λιγότερη από τον Σεπτέμβριο. 
Πρώτος σε δημοτικότητα αρχηγός είναι ο Φώτης Κουβέλης (48%) ο οποίος όμως έχει υποστεί φθορά και πτώση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο ενώ ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας (41%), Πάνος Καμμένος(40%), Αντώνης Σαμαράς (39%), Αλέκα Παπαρήγα (21%), Νίκος Μιχαλολιάκος (20%) και Ευάγγελος Βενιζέλος (20%). 
Η εικόνα που προκύπτει από την έρευνα είναι ότι το πολιτικό κλίμα επιδεινώνεται. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ερώτημα "ποιά θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα",  το τρικομματικό σχήμα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) υπερτερεί έναντι μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο τη μεγαλύτερη αποδοχή καταλαμβάνει η απάντηση "καμία από τις δύο". 
Στην παράσταση νίκης πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 48% έναντι 33% της ΝΔ. 
Επίσης, μικρή φθορά παρουσιάζει η δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου. 
Η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών συνεχίζει να αυξάνεται (23% το Σεπτέμβριο – 28% τον Οκτώβριο), με το 80% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο, το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου και το ίδιο ποσοστό (72%) να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.