Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού εναντίον της NOVA με αφορμή την τηλεοπτική κάλυψη της ενέργειας του φιλάθλου του ΟΦΗ που χτύπησε τον Χάρη Μαυρία, δεν έμεινε αναπάντητη από το συνδρομητικό κανάλι.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της NOVA:

«Στόχος της Nova, μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης όλων των αγώνων της Super League, είναι η πλήρης καταγραφή της αγωνιστικής δράσης αναδεικνύοντας τους πρωταγωνιστές των ποδοσφαιρικών αγώνων που είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προσπάθειες τους εντός του αγωνιστικού χώρου. Η τηλεοπτική κάλυψη με χρήση της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας αναδεικνύει την αγωνιστική εξέλιξη και στρέφει τους προβολείς στους πραγματικούς πρωταγωνιστές.

Σχετικά με τις αιτιάσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την μη έγκαιρη μετάδοση της δυσάρεστης και κατακριτέας πράξης χειροδικίας φιλάθλου του ΟΦΗ, ενάντια στον παίκτη του Παναθηναϊκού Χάρη Μαυρία, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι το γεγονός παρουσιάστηκε στην αμέσως επόμενη μετά τον αγώνα ενημερωτική εκπομπή «Η Ώρα των Πρωταθλητών». Η Nova πρόβαλε το περιστατικό σε σχετικό video, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου στο ww.novasports.gr/ora2910 και ο δημοσιογράφος της εκπομπής Γιάννης Καραλής καυτηρίασε την αντιαθλητική ενέργεια του θεατή.

Η ζωντανή κάλυψη των αγώνων επικεντρώνεται στην αγωνιστική δράση καθώς στόχος μας είναι η ανάδειξη των πραγματικών πρωταγωνιστών που είναι οι ποδοσφαιριστές. Οι κάμερες παρακολουθούν την εξέλιξη του παιχνιδιού και δεν επιστρέφουν σε μη αγωνιστικές φάσεις, οι οποίες όμως παρουσιάζονται μέσα από τις καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές στα κανάλια Novasports αλλά και τα εκτενή ρεπορτάζ του novasports.gr.

Η Nova θα συνεχίσει να υπηρετεί το ελληνικό ποδόσφαιρο με αντικειμενικότητα και ουδετερότητα, ακολουθώντας τον «Κώδικα Δεοντολογίας Μετάδοσης Αγώνων» που υιοθετεί τις προδιαγραφές και τις οδηγίες των UEFA και FIFA για την τηλεοπτική κάλυψη των ποδοσφαιρικών αγώνων και έχουν αποδεχθεί οι φορείς του ποδοσφαίρου. Οι ζωντανές μας τηλεοπτικές μεταδόσεις αντιμετωπίζουν ισότιμα και τις 16 ομάδες της Super League προσφέροντας στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό αξιόπιστες και αμερόληπτες τηλεοπτικές μεταδόσεις με επίκεντρο το ποδοσφαιρικό θέαμα».
Από τον/την Newsroom