Δυσκολεύουν τα πράγματα για τον Άρη. Κι όχι τόσο για την ήττα από τον Πλατανιά, όσο για το ότι οι γηπεδούχοι, έχασαν εύκολα και αυτό το παιχνίδι... >>>
"Χάσαμε την ψυχραιμία μας, δυστυχώς μας εκτέλεσαν στο δεύτερο γκολ", σχολίασε, μετά το παιχνίδι, ο Μάκης Κατσαβάκης... Μόνον που, όπως φαίνεται, η ομάδα του είχε... ψυχολογικό πρόβλημα από την αρχή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι, αλλά μία ευκαιρία της προκοπής δεν έκαναν. Τα πλασέ του Αγκάνθο ήταν αδύναμα κι ιδιαίτερα άστοχα. Να σημειωθεί ότι, στο α μέρος, ο Άρης δεν είχε ούτε μία τελική προς την εστία του Πλατανιά... Και μιλάμε για σουτ με καλές προϋποθέσεις...

Έτσι, μετά το 20' οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά, ανέβασαν τη γραμμή άμυνας στο κέντρο και, σιγά - σιγά, έπαιρναν αυτό που ήθελαν. Προηγήθηκαν, δεν κινδύνεψαν και δίκαια νίκησαν...

"Σε κάθε παιχνίδι περιμένεις να παίξεις καλά. Το ευτύχημα για μας ήταν ότι ο Άρης προερχόταν από μια άσχημη ήττα από τον ΠΑΟΚ και ξέραμε ότι θα ΄χει ψυχολογικό πρόβλημα. Όποιος πει ότι περιμέναμε 11 βαθμούς σε 6 παιχνίδια, θα λέει υπερβολές", σχολίασε ο προπονητής του Πλατανιά κ. Χατζηνικολάου.

Τον Χατζηνικολάου δεν τον ξέχασαν στο "Κλ. Βικελίδης", αλλά ούτε κι αυτός τους ξέχασε. Τον χειροκρότησαν όταν μπήκε στο γήπεδο κι όποτε βάδιζε προς τον πάγκο. Κι εκείνος ανταπέδωσε στις δηλώσεις του, μετά το παιχνίδι: "Στο 'Χαριλάου΄' ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά.. Ευχαριστώ από την καρδιά μου τον κόσμο για την υποδοχή", είπε.

Η ομάδα του ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις. Με πολύ καλό κέντρο και γρήγορη επίθεση, επιβλήθηκε άνετα. Η άμυνα του Πλατανιά πιέστηκε μόλις για 10 λεπτά στο β μέρος (η πίεση στην αρχή του αγώνα ήταν αναμενόμενη κι όχι τόσο... αισθητή για τους Κρητικούς). Έτσι, το... κόκκινο τριφύλλι, έγινε η πρώτη Κρητική ομάδα (από ΟΦΗ και Εργοτέλη) που παίρνει νίκη μέσα στο "Κλ. Βικελίδης".

Το παιχνίδι λεπτό προς λεπτό:

Το 2ο μέρος
90+3 Τέλος του αγώνα, πρώτη ήττα στο Κλ. Βικελλίδης για τον Άρη.

Δυστυχώς, το παιχνίδι τα ΄χε όλα... Ακόμη και επίθεση σε δημοσιογράφο...

90' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Ο Μιρτσέτα στη θέση του Ουκάρ.

89' Πλασέ του Ουκάρ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα καταλήγει άουτ.

88' Βαθιά μπαλιά προς τον Γκέσιο, δίνεται -κακώς- οφσάιντ. όμως, ο παίκτης του Άρη δεν κατάφερε να κάνει ούτε κοντρόλ...

86' Έχει πέσει πολύ η απόδοση του Άρη, οι φιλοξενούμενοι διατηρούν άνετα το προβάδισμα και βγαίνουν και πιο επικίνδυνα, αφού βρίσκουν κενά...

84' Συρτό αλλά αδύναμο σουτ του Ψυχογιού από διαγώνια δεξιά θέση, μπλόκαρε εύκολα ο Κηπουρός.

81' Τα πρώτα γιουχαΐσματα σε μακρινό άστοχο σουτ του Καπετάνου...

80' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Βγαίνει ο Αναστασάκος και μπαίνει ο Ναζλίδης.

79' Ο Κανούλας μόνος από διαγώνια θέση αριστερά έπιασε το πλασέ κι έστειλε τη μπάλα στον... τερματοφύλακα του Πλατανιά...

78' Γκολ που δεν μέτρησε από τον Κάλαϊζιτς... Ο Ουκάρ μπήκε από αριστερά, έκανε περίπατο, σέντραρε, ο Κάλαϊζιτς σκόραρε, αλλά ο βοηθός έδειξε οφσάϊντ. Σωστή η υπόδειξη από τον βοηθό.

76' Χωρίς προβλήματα κυκλοφορούν τη μπάλα οι παίκτες του Πλατανιά έξω από την περιοχή του Άρη...

75' Σουτ του Αγκάνθο από 32 μέτρα, άουτ πάλι από το οριζόντιο του Κηπουρού...

74 Κόρνερ του Καπετάνου, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Αγκάνθο πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Πλατανιά.

71΄Αλλαγή για τον Άρη. Ο Παπαστεριανός στη θέση του Νταμαρλή.

70' Φάουλ στον Κανούλα από τον Ουντόε και νεύρα από τον πιτσιρικά...

69' Τον Παπαστεργιανό ετοιμάζει ο Κατσαβάκης...

68' Απαράδεκτη η εικόνα του Άρη μετά το γκολ, δεν κάνει καμία προσπάθεια κανείς παίκτης...

66' Για λίγο σταμάτησε την πίεση ο Άρης και βρίσκεται πίσω στο σκορ με 0-2... Ο Κανακούδης πλαγιοκόπησε από τα αριστερά, έφθασε μέσα στην περιοχή περνώντας άνετα από τα αριστερά, έκανε σέντρα κι ο Ουντόζι με πλασέ έγραψε το 0-2

66' Γκολ για τον Πλατανιά με τον Ουντόζι

64' Έπεσε ο ρυθμός του Άρη μετά τις αλλαγές...

62' Αλλαγή για τον Άρη: Ο Κανούλας στη θέση του Κοέλιο.

62' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Ο Γκονζάλες στη θέση του Μαρτσάκη

61' Σπουδαία ευκαιρία για τον Σουνά. Γύρισε ανάμεσα από δύο αντιπάλους και, ΄λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ πάνω από τα δοκάρια του Κηπουρού.

59΄ Χαμένος δείχνει ο Πλατανιάς. Πολλά φάουλ, ειδικά πάνω στον Γκέσιο, από τον Κανακούδη.

57' Πιέζει ο Άρης, με τη βοήθεια και του κόσμου.

56' Απίστευτη ευκαιρία χάνει ο Καπετάνος. Ο ψυχογιός, από δεξιά, κοντά από τη γραμμή του Άρη γύρισε στον Καπετάνο, που, μέσα απο΄την περιοχή, από διαγώνια αριστερή θέση, σημάδεψε αντίπαλο κι όχι την εστία... Στη συνέχεια, το σουτ του Αγκάνθο βγήκε άουτ.

55' Ο κόσμος προσπαθεί να σπρώξει τον Άρη.Όλοι στο πόδι στις εξέδρες...

53' 38-47 τα λάθη για τις δυο ομάδες...

51' Φάουλ για τον Άρη δεξιά έξω από την περιοχή του Πλατανιά, η μπάλα θα φθάσει αριστερά στον Παπαζαχαρία, που μόνος του σεντράρει άουτ, από το ύψος του κόρνερ.

50' Οφσάιντ ο Μαρτσάκης

46' Αλλαγή για τον Άρη. Γκέσιος στη θέση του Ασλανίδη για τον Άρη

46΄ Χωρίς αλλαγές οι φιλοξενούμενοι, Το παιχνίδι άρχισε με τον Άρη στη σέντρα. Ο Πλατανιάς έχει την εστία προς τη Νέα Ελβετία.

Όλα έτοιμα για να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο. Οι ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο...

Στεφάνι στη μνήμηυ των αδικοχαμένων οπαδών του Άρη, στο βωμό που βρίσκεται μπροστά από την Θ3, κατέθεσαν οι φιλοξενούμενοι.

Το 1ο μέρος
Κεφάτος και καλύτερος άρχισε το παιχνίδι ο Άρης, όμως δεν κατάφερε να τελειώσει έτσι το πρώτο μέρος. Οι Κρητικοί ανέβασαν την πίεσή τους προς το κέντρο και, χάρη στον Νούνιεθ και τον Κάλαϊσιτς πήραν κεφάλι και στο σκορ και στην απόδοση.
Να ελπίζουμε για τους Θεσσαλονικείς ότι κάτι θα αλλάξει στο β΄ μέρος. Ο Κατσαβάκης, πάντως, δείχνει να θέλει κάτι να αλλάξει, αφού έδωσε εντολή σε Γκέσιο, Κανούλα κι Αγγελίδη να συνεχίσουν το ζέσταμα στο ημίχρονο.
Ικανοποιημένος πήγε για τα αποδυτήρια ο Χατζηνικολάου.

45+1 Λήξη α μέρους.

Καθυστερήσεις στο Κλ. Βικελίδης...

45΄ Μπαλιά στον Αγκάνθο, ο βοηθός δείχνει οφσάιτ, όμως ο παίκτης του Άρη, που πλάσαρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα ήταν σε κανονική θέση. Ως μη γενόμενη η φάση...

44' Σέντρα του Κοέλιο, από μακριά στην περιοχή, πλασέ του Αγκάνθο από διαγώνια αριστερή θέση, η μπάλα περνάει άουτ...

42' Γκέσιο, Κανούλα και Αγγελίδη έχει σηκώσει ο Κατσαβάκης...

41' Απίστευτη ευκαιρία του Αναστασάκου. Μπήκε από αριστερά διαγώνια στη μεγάλη περιοχή του Άρη, αλλά πλάσαρε πάνω στον Βελλίδη!

40' Λάθος του Βελλίδη, που... δίνει τη μπάλα στον Ουντόζι, ο οποίος προτιμά διαγώνιο σουτ από δεξιά, αντί να πασάρει στον μόνο στην περιοχή Κάλαϊζιτς κι η μπάλα καταλήγει άουτ...

Δεν προλάβαμε να το πούμε, ότι οι φιλοξενούμενοι γίνονταν επικίνδυνοι... Κάλαϊζιτς και Νούνιεθ κάνουν τη ζημιά στον Άρη...

37' Ο Κάλαϊζιτς, που είναι από τους καλύτερους των φιλοξενουμένων πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή του Άρη, πλησίασε και με μακρινό ευθύβολο σουτ στην αριστερή κάτω γωνία του Βελλίδη ανοίγει το σκορ...

37΄ 0-1 από τον Κάλαϊζιτς...

33' Σουτ του Ουκάρ έξω από την περιοχή, ο Πουλίδο απομακρύνει με προβολή. Στην ίδια φάση τραυματίζεται ελαφρά ο Παπαζαχαρίας, που προσπάθησε να κάνει προβολή, από τον Ουκάρ. Κανένα πρόβλημα για τον παίκτη του Άρη.

32' Εξακολουθεί να ΄χει την κατοχή ο Άρης, όμως ο Πλατανιάς γίνεται επικίνδυνος.

Στο 29, στην Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός με τον Χριστοδουλόπουλο κάνει το 1-2...

28΄Κόρνερ για τον Πλατανιά, η μπάλα βγήκε εκτός περιοχής για να σουτάρει από διαγώνια δεξιά θέση ο Κάλαϊζιτς άουτ από το αριστερό δοκάρι του Βελλίδη.

Στο 1-1 το παιχνίδι στα Πηγάδια. Γκολ για τον Παναθηναϊκό με σουτ από τον Χριστοδουλόπουλο.

23' Καλή κυκλοφορία από πλευράς Άρη. Αλλά και ο Πλατανιάς, που προτιμά τις μακρινές μπαλιές δείχνει αξιόμαχος...

18' Υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας για τον Άρη, έξω από τη μεγάλη περιοχη, με τον Ασλανίδη να κάνει το τελικό σουτ έξω από την περιοχή και να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, αλλά να ευχαριστεί την εξέδρα...

16' Πλασέ του Αγκάνθο έξω από τη μεγάλη περιοχή, καταλήγει άουτ...

12' Λάθος του Ψυχογιού, την μπάλα πήρε μέσα στην περιοχή του Άρη ο Μαρτσάκης, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο. Ο Βελλίδης μπλόκαρε.

10΄ Χωρίς ιδιαίτερα πράγματα τα πρώτα 10 λεπτά του παιχνιδιού. Ο Άρης σαφώς ελέγχει το παιχνίδι, χωρίς, πάντως, εξάρσεις. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν να "σπαταλήσουν" χρόνο από πολύ νωρίς.

9' Πρώτο κόρνερ για τον Πλατανιά, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

8' Τα άκρα επιλέγει ο Άρης για τις επιθέσεις του. Αντίθετα, ο Πλατανιάς επιλέγει τον άξονα.

Εντωμεταξύ στο 7, η Ξάνθη πετυχαίνει γκολ κατά του Παναθηναϊκού με τον Μαρκόφσκι. 1-0 στα Πηγάδια.

4' Δεύτερη προσπάθεια του Άρη από τα δεξιά, με τον Ψυχογιό. Είναι φανερή η προσπάθεια των γηπεδούχων να παίξουν από εκείνη την πλευρά.

2' Πρώτη ευκαιρία για τον Άρη. Σέντρα από τα δεξιά, κεφαλιά του Αγκάνθο άουτ.

1΄Σέντρα για τον Πλατανιά στο Κ. Βικελίδης.

Pre-game
Σέντρα για τον Πλατανιά, μετά το στρίψιμο του κέρματος. Οι κίτρινοι πήραν την εστία που βρίσκεται προς τη Νέα Ελβετία.

Στο χόρτο οι δύο 11άδες, για το τελετουργικό.

Καταχειροκροτείται ο Γιάννης Χατζηνικολάου, προποντής του Πλατανιά. Έχει φορέσει σε 107 παιχνίδια τη φανέλα με τον Θεό του Πολέμου στο στήθος...

4-3-3 βλέπουμε για τον Άρη: Ψυχογιός, Πουλίδο, Παπαζαχαρίας, Ασλανίδης πίσω, Καπετάνος Κοέλιο Καμαρλής στα χαφ και μπροστά Μαργαρίτης, Σουνάς και Αγκάνθο.

Απόλυτος κυρίαρχος στα παιχνίδια εντός, με τους Κρητικούς,ο Άρης. Έχει οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες, κόντρα σε ΟΦΗ και Εργοτέλη στο Κ. Βικελίδης.

Χωρίς Γιαννιώτα σήμερα ο Άρης... Ο νεαρός έχει να χάσει παιχνίδι από πέρσι (30η Αγωνιστική) κόντρα στην Κέρκυρα...

Ο Άρης με μόνο μια νίκη σε 5 αγώνες απέναντι στην Κέρκυρα στις πρώτες 5 αγωνιστικές, θέλει νίκη για να ανέβει στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Πλατανιάς είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, έχοντας συγκεντρώσει 8 βαθμούς σε 5 παιχνίδια και μοιάζει ιδαιτέρα επικίνδυνος να κάνει τη ζημιά στους Θεσσαλονικείς.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ (Κατσαβάκης): Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Αγκάνθο, Καπετάνος, Πουλίδο, Μαργαρίτης, Σουνάς, Νταμαρλής(71 Παπαστεργιανός), Ασλανίδης(46' Γκέσιος), Ψυχογιός, Κοέλιο(62 Κανούλας).

Πλατανιάς (Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Τζανής, Ντοέ, Κάλαϊντζιτς, Ουκάρ, Νούνιεθ, Ανασταστάκος(80 Ναζλίδης), Ουντότζι, Μαρτσάκης(62' Γκονζάλες).


Στον πάγκο για τον ΑΡΗ βρίσκονται οι: Διούδης, Παντίδος, Καζναφέρης, Αγγελούδης, Γκέσιος, Παπαστεριανός, Κανούλας

Στον πάγκο για τον Πλατανιά βρίσκονται οι: Λαζαρίδης, Γκονζάλες, Παληγεώργος, Ποτουρίδης, Ναζλίδης, Μιρτσέτα, Γιακουμάκης.


Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), Τσολάκης (Αθηνών)

4ος: Κουτσιαύτης (Άρτας)