Μέσω του facebook οργανώνονται οι φοιτητές του ΑΠΘ για να καθαρίσουν -όσο γίνεται- τα σκουπίδια, που συσσωρεύονται στην Πανεπιστημιούπολη, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στις εργολαβίες (και, κυρίως, στην καθαριότητα). >>>

Μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης(Facebook και Twitter), καλούν το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές-μέλη ΔΕΠ κλπ) σε μία επιχείρηση καθαριότητας που πρόκειται να στηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη 1 μετά το μεσημέρι.
Όπως μάλιστα αναφέρουν οι διοργανωτές του εγχειρήματος, είναι υπέρ του αγώνα των εργολαβικών εργαζομένων, τονίζοντας όμως, όπως και σε κάθε απεργία πανελλαδικά, πρέπει να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε στο ΑΠΘ και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις δυο εβδομάδες της απεργίας είναι μια υγειονομική βόμβα.
Οι κλινικές της Κτηνιατρικής έχουν κλείσει με πολλαπλές «παρενέργειες», καθώς αρκετοί φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο μετά τη διακοπή των ασκήσεων και η εξωτερική αξιολόγηση της σχολής από τους κριτές της ΕΕ μπορεί να είναι αρνητική την επόμενη χρονιά. Οι κλινικές έκλεισαν λόγω των προβλημάτων υγιεινής και της έλλειψης προσωπικού, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του τμήματος, Αθανάσιος Ντινόπουλος.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ιατρικής, Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, έκρουσε το καμπανάκι για τα εργαστήρια της σχολής, όπου διατηρούνται πειραματόζωα, δεδομένα μικροβιολογίας και γίνεται διαχείριση μολυσματικών υλικών, ενώ ο εκπρόσωπος της Οδοντιατρικής τόνισε πως κάθε χρόνο η σχολή δέχεται 14.000 ασθενείς.
Τα σκουπίδια έχουν κατακλύσει κάθε γωνιά της πανεπιστημιούπολης, ενώ τις προηγούμενες μέρες ενεργοποιήθηκαν φοιτητές για να καθαρίσουν διάφορους χώρους του ιδρύματος. Η Σύγκλητος έχει ζητήσει από τους εργολαβικούς υπαλλήλους να σταματήσουν την κατάληψη και να διασφαλίσουν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην πανεπιστημιούπολη.