Ένα όνειρο χιλιάδων Ελλήνων φίλων της Φόρμουλα 1 είναι πιο κοντά από ποτέ να πραγματοποιηθεί.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα "autosport.com", η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να δαπανήσει το ποσό των 30 εκ. ευρώ για το μεγάλο αυτό έργο, το οποίο ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή αγώνων Φόρμουλα 1.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση το συνολικό κόστος για την κατασκευή της πίστας κοντά στην Πάτρα θα ανέλθει στα 94,6 εκ. ευρώ, ενώ την επίβλεψη του έργου θα αναλάβει η ιδιωτική εταιρεία "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ".

Η υπουργική απόφαση αφορά: "Την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3299/2004 της επιχείρησης "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" που αφορά στην ίδρυση αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή Χαλανδρίτσα, του Δήμου Φαρρών, του Νομού Αχαΐας, συνολικού προϋπολογισμού 94,6 εκ. ευρώ. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε 28,92 εκ. ευρώ".

Σε περίπτωση που εγκριθεί το έργο, η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει αγώνες διαφόρων πρωταθλημάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και δοκιμές. Το ενδεχόμενο να διεξαχθούν grand prix της Φόρμουλα 1, πάντως, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αφού χρειάζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να υπογραφεί συμβόλαιο με τον Μπέρνι Έκλστοουν.