Μικρές καθυστερήσεις παρατηρούνται στις εργασίες που εκτελούνται σε δύο από τα 10 γήπεδα που θα φιλοξενήσουν αγώνες για την τελική φάση του EURO 2016 στη Γαλλία.

O πρόεδρος της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρε είπε ότι οι καθυστερήσεις παρατηρούνται στο «Φελίξ Μπολάρ» της Λανς και στο νέο στάδιο, το οποίο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στη Λιόν, ωστόσο διαβεβαίωσε πως η ομοσπονδία θα τηρήσει τις προθεσμίες που απαιτεί η UEFA.
Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία έχει ζητήσει να της παραδοθεί η τελική λίστα με τουλάχιστον εννέα στάδια μέχρι τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της στις 24 Ιανουαρίου. Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, αναγνώρισε ότι υπάρχουν μικρά προβλήματα με κάποια από τα στάδια, αλλά υπογράμμισε πως εξαρτάται από την FFF να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.
«Η ομοσπονδία έχει δεσμευθεί για εννέα στάδια. Θα υπάρξουν εννέα στάδια» επισήμανε ο Λε Γκρε στη συνέντευξη Τύπου ύστερα από την πρώτη συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής για το EURO 2016.
Από τα δέκα στάδια, τέσσερα καινούρια κατασκευάζονται σε Λιλ, Λιόν, Μπορντό και Νίκαια, ενώ σε άλλα πέντε, σε Μασσαλία, Παρίσι, Σεντ Ετιέν, Λανς και Τουλούζ, θα γίνουν έργα ανακατασκευής. Το «Σταντ ντε Φρανς» στο Σεν Ντενί, το οποίο κατασκευάστηκε για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998, είναι το μοναδικό που δεν χρειάζεται αλλαγές. Το συνολικό κόστος για τα νέα και τα ανακατασκευασμένα στάδια αναμένεται να πλησιάσει το 1.6 δισεκατομμύριο ευρώ.