Σύμφωνα με to Citigroup και το Economist μειώνεται η πιθανότητα η Ελλάδα να βγει εκτός ευρώ.
Στο 60% μειώνει, για πρώτη μετά από πολύ καιρό, η Citigroup, τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Μέχρι τώρα η αμερικανική τράπεζα εκτιμούσε τις πιθανότητες εξόδου της χώρας από το ευρώ στο 90%. 
Η Citigroup εκτιμά πάντως πως η αποχώρηση της Ελλάδας μπορεί να καθυστερήσει αλλά δεν θα ματαιωθεί.
Παράλληλα, σε εκτενή ανάλυσή του με τον τίτλο «No more Grexit», το εβδομαδιαίο βρετανικό περιοδικό «The Economist» εκτιμά ότι δεν τίθεται πλέον θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. 
Το περιοδικό εκφράζεται πολύ θετικά για τις κινήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος -όπως σημειώνει - παρά τις αρχικές επιφυλάξεις κέρδισε το σεβασμό της Ευρώπης με τον κ. Γιούνκερ να δηλώνει εντυπωσιασμένος.
Ερμηνεύει την επίσκεψη Μέρκελ ως την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ και τονίζει ότι ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί την καλύτερη επιλογή απέναντι στην εναλλακτική λύση του ακροαριστερού- όπως τον χαρακτηρίζει - Αλέξη Τσίπρα.
Το περιοδικό εκτιμά - ακόμα - ότι η παραμονή στο ευρώ αποτελεί έμμεση παραδοχή πως η πολιτική των σκληρών απαιτήσεων της τρόικας έχει προκαλέσει στη χώρα «κακό που δεν χρειαζόταν» με την ύφεση να εκτυλίσσεται πολύ χειρότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Το άρθρο κλείνει δικαιώνοντας την Ελλάδα που ζήτησε να μπει τέλος στη λογική της δραχμής για να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στην οικονομία της και διαπιστώνει ότι τελικά το θέμα της εμπιστοσύνης δεν είναι μόνο ελληνικό αλλά και των χωρών που δανείζουν και κυρίως της Γερμανίας.