H κορυφαία διασυλλογική οργάνωση συνεχίζεται σήμερα με τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής, για τους ομίλους 5-8. Το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι η δοκιμασία της Μπαρτσελόνα στο «Ντα Λουζ» απέναντι στην Μπενφίκα.

5ος Όμιλος

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι δεν ξεκίνησε με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου της αφού έμεινε στην ισοπαλία 2-2 με την Γιουβέντους στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο ταξίδεψε στην Δανία για να αντιμετωπίσει την Νόρτζελαντ με την ψυχολογία στα ύψη μετά την μεγάλη νίκη επί της Άρσεναλ στο μεγάλο ντέρμπι και το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Η Γιουβέντους από την πλευρά της αντιμετωπίζει την Σαχτάρ στο Τορίνο με τους «μπιανκονέρι» να θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε συνεχίζει το εντυπωσιακό της σερί κερδίζοντας και την Ρόμα άνεται με 4-1 και παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Από την πλευρά της η Σαχτάρ διατηρεί το απόλυτο σε Ουκρανία και Ευρώπη έχοντας μόνο νίκες σε δεκατρεις αναμετρήσεις φέτος.

Νόρτζελαντ-Τσέλσι
Γιουβέντους-Σαχτάρ Ντόνετσκ

Βαθμολογία

Σαχτάρ Ντόνετσκ 3
Γιουβέντους 1
Τσέλσι 1
Νόρτζελαντ 0

Επόμενη αγωνιστική

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Τσέλσι
Νόρτζελαντ-Γιουβέντους

6ος Όμιλος

Η Μπάγερν δεν παίζεται φέτος έχοντας το απόλυτο σε όλες τις διοργανώσεις που λαμβάνει μέρος. Οι Βαυαροί επικράτησαν και της Βέρντερ Βρέμης με 2-0 και παραμένουν μόνοι πρώτοι στην Μπουντεσλίγκα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ στοχεύουν στην δεύτερη νίκη που θα τους κάνει το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Όσον αφορά την ΜΠΑΤΕ έκανε το μπαμ στην Γαλλία επί της Λιλ και θα προσπαθήσει για άλλη μία έκπληξη.

Οι δύο χαμένες της πρεμιέρας παίζουν από την δεύτερη αγωνιστική την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «νυχτερίδες» δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην ανωτερότητα της Μπάγερν στην πρεμιέρα ενώ το ευχάριστο ήρθε στο πρωτάθλημα όπου η νίκη επί της Σαραγόσα επανέφερε το χαμόγελο. Οι γηπεδούχοι έχουν πολλά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς τιμωρημένος είναι ο Ραμί και τραυματίες οι Ματιέ, Πιάτι και Ρικάρντο Κόστα. Χειρότερη είναι η κατάσταση στην Λιλ η οποία γνώρισε νέα ήττα αυτή την φορά από την Ρεν με 2-0 και δείχνει να μην βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μαβουμπά, Μαρτέν και Καλού.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπάγερν Μονάχου
Βαλένθια-Λιλ

Βαθμολογία

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3
Μπάγερν Μονάχου 3
Βαλένθια 0
Λιλ 0

Επόμενη αγωνιστική

Λιλ-Μπάγερν Μονάχου
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Βαλένθια

7ος Όμιλος

Η Μπαρτσελόνα ταξιδεύει στην γειτονική Λισαβόνα για να αντιμετωπίσει την Μπενφίκα σε ένα ηβηρικό ντέρμπι. Οι «μπλαουγκράνα» έστω και με την βοήθεια της διαιτησίας πέρασε από την έδρα της Σεβίλλης και διατήρησε την διαφορά των οκτώ βαθμών από την Ρεάλ Μαδρίτης μία εβδομάδα πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση. Όσον αφορά την Μπενφίκα βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με την Πόρτο και περιμένει την μεγάλη της αντίπαλο. Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν τον Καρντόσο, ενώ οι «μπλαουγκράνα» τους Τιάγκο και Πικέ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σπαρτάκ φιλοξενεί την Σέλτικ με στόχο να σπάσει το ρόδι σε μία αναμέτρηση που ξεκινάει στις 19.00. Οι γηπεδούχοι είναι τέταρτοι στο εγχώριο πρωτάθλημα με τον Έμερι να μην μπορεί να υπολογίζει τους Ρομούλο, Πάρσιβλιουκ και Γουέλινγκτον. Η Σέλτικ, πρωτοπόρος στη Σκωτία μετά και το 2-0 στην έδρα της Μάδεργουελ, έχει ξανά στις τάξεις της τον Γιώργο Σαμαρά. Ιδιαίτερο το παιχνίδι για τον ΜακΓκίντι ο οποίος θα αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα.

Μπενφίκα-Μπαρτσελόνα
Σπαρτάκ Μόσχας-Σέλτικ

Βαθμολογία

Μπαρτσελόνα 3
Μπενφίκα 1
Σέλτικ 1
Σπαρτάκ Μόσχας 0

Eπόμενη αγωνιστική

Μπαρτσελόνα-Σέλτικ
Σπαρτάκ Μόσχας-Μπενφίκα

8ος Όμιλος

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστω και δύσκολα ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον όμιλο κερδίζοντας την Γαλατάσαραϊ. Στο πρωτάθλημα τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά, αφού η Τότεναμ πέρασε από το «Όλντ Τράφορντ». Με απουσίες στην Ρουμανία οι «κόκκινοι διάβολοι», αφού εκτός είναι οι Βίντιτς, Τζόουνς και Σμόλινγκ, o Βαλένσια κρίθηκε ανέτοιμος, ενώ στην Αγγλία αποφασίστηκε να μείνουν Κάρικ, Σκόουλς και Γκιγκς.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Γαλατά υποδέχεται την Μπράγκα. Οι πρωταθλητές Τουρκίας γνώρισαν την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από την Ορντουσπόρ αλλά παρόλα αυτά παραμένουν στην πρώτη θέση. Η Μπράγκα ταξίδεψε στη Πόλη έχοντας το 2-0 επί της Γκιμαράες ΚΑΙ υπολείπεται ενός βαθμού των Μπενφίκα και Πόρτο.

Γαλατασαράι-Μπράγκα
Κλουζ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Βαθμολογία

Κλουζ 3
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3
Γαλατασαράι 0
Μπράγκα 0

Επόμενη αγωνιστική

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπράγκα
Γαλατασαράι-Κλουζ