Θα ζητήσουμε αντίγραφού του, αν δεν βρεθεί το πρωτότυπο, δήλωσε στους Financial Times ο Γιάννης Στουρνάρας

Στο «χαμένο» CD με τη λίστα των Ελλήνων καταθετών αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με δηλώσεις του στους Financial Times.
«Έμαθα για πρώτη φορά την ύπαρξή του την προηγούμενη εβδομάδα από τις εφημερίδες… αλλά εάν το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να το εντοπίσει, τότε θα ζητήσουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας ένα άλλο αντίγραφο» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας στην εφημερίδα τονίζοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για το CD που περιέχει τα ονόματα των περίπου 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις σε υποκατάστημα της HSBC στη Γενεύη και έχει «εξαφανιστεί» από το αρχείο του ΣΔΟΕ.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι έλαβε το CD το 2010, από την Christine Lagarde, που ήταν τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.
«Παρατήρησα τα μεγαλύτερα ποσά και έστειλα τα ονόματα να ΣΔΟΕ για έλεγχο. Μου είπαν ότι τα προκαταρκτικά ευρήματα έδειξαν προβλήματα με τις φορολογικές δηλώσεις, έτσι έδωσα ΣΔΟΕ όλη τη λίστα για να συνεχίσει», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου στους FT.