Στο μάτι του κυκλώνα της οικονομικής κρίσης αναμένεται να μπουν Γερμανία και Γαλλία κατά τον διάσημο οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπινί.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για την επιβράδυνση της ανάπτυξης στη Γερμανία ο οικονομολόγος, γνωστός και ως Dr Doom, Νουριέλ Ρουμπινί, προειδοποιώντας παράλληλα πως η Γαλλία είναι η επόμενη χώρα που κινδυνεύει.
«Τα θεμελιώδη προβλήματα της Γαλλίας είναι παρόμοια με εκείνα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες οι χώρες της περιφέρειας», εξήγησε ο γνωστός οικονομολόγος και ιδρυτής της Roubini Global Economics.
«H Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή μεγάλων αλλαγών», επισήμανε. 
Σύμφωνα με τον Ρουμπινί, η γαλλική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει. 
Αναφορικά με τη Γερμανία, ο Dr Doom υποστηρίζει ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντική επιβράδυνση της οικονομικής της δραστηριότητας. Αποτιμά, δε, τις δύο μεγαλύτερες απειλές για την ισχυρή οικονομία της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές είναι η κατάσταση των οικονομικών στην Ασία, που είναι οι βασικότεροι εισαγωγείς γερμανικών προϊόντων και η ύφεση της ευρωπαϊκής περιφέρειας.