Ένα μικρό κανόνι που χρησιμοποιείται για την εκπυρσοκρότηση βεγγαλικών φαίνεται πως ήταν η αιτία της τραγωδίας που συγκλόνισε χθες το απόγευμα την Κω, με την  ισχυρή έκρηξη σε τουριστικό ημερόπλοιο. >>>
Από την έκρηξη σκοτώθηκε ο 57χρονος καπετάνιος και ιδιοκτήτης του σκάφους και τραυματίστηκαν πέντε τουρίστες κι ένα μέλος του πληρώματος.


Οι ξένοι τουρίστες τραυματίες είναι ένας 52χρονος Ολλανδός και μία 47χρονη Ολλανδή, ένας Βέλγος 30 ετών, μία 9χρονη και ένας 7χρονος απο τη Γερμανία. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον τραυματία, μέλος του πληρώματος,  να είναι Έλληνας που επέβαινε στο σκάφος. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κω και οι γιατροί τονίζουν πως δεν υπάρχει κανείς φόβος για τη ζωή τους.

Οι πρώτες έρευνες δείχνουν ότι το κανονάκι εξερράγη τη στιγμή που ετοιμαζόταν για την εκτόξευση πυροτεχνημάτων με την είσοδο του σκάφους στον θαλάσσιο χώρο Σκανδάρι, πιθανότατα για ένα πάρτι γενεθλίων που βρισκόταν σε εξέλιξη. Τα θραύσματα που εκσφενδονίστηκαν χτύπησαν στο λαιμό και την καρδιά τον άτυχο καπετάνιο που ήταν πατέρας ενός κοριτσιού.

Στην περιοχή έφτασαν αμέσως δυνάμεις του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που διενεργούν έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η φονική έκρηξη στο κατάστρωμα της πλώρης. 

Το πλοίο έχει υποστεί περιορισμένες ζημιές, καθώς η έκρηξη δεν προκάλεσε πυρκαγιά, ενώ το κανόνι διαλύθηκε εντελώς από την εκπυρσοκρότηση.