Εγκαινιάζεται σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, η έκθεση «Η Ευρώπη και οι ελληνικοί μύθοι: 16ος-19ος αιώνας». Είναι η πρώτη από μια σειρά εκθέσεων με έργα του Λούβρου, που φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη. >>>

Στην έκθεση με τίτλο «Έργα τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη», θα φιλοξενηθούν εκθέματα από το Λούβρο.
Οι υπόλοιπες θα είναι επίσης ανοιχτές από σήμερα για το κοινό. 
Πρόκειται για τις ακόλουθες: 
«Από τον Πλάτωνα στον Βολταίρο και τον Κοραή: Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και ο Διαφωτισμός» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (εγκαίνια στις 20.00)
-Nan Goldin “Scopophilia” στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνη (εγκαίνια το Σάββατο 13/10 στις 13.30) 
-«Το Μουσείο μέσα στο Μουσείο. Mimmo Jodice & Jean Christophe Ballot» στο
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εγκαίνια 13/10 ώρα  20.00)
και «Η λειψανοθήκη του “Αληθούς Σταυρού”» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (εγκαίνια 14/10 στις 12.00). 

Ένα μουσείο - πολλές όψεις
Τις πολλές όψεις του Μουσείου του Λούβρου θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει το κοινό της Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα, για πρώτη φορά μέσα από τις εκθέσεις που διοργανώνονται και φιλοξενούνται στα μουσεία της «Κίνησης των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης» (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) με το γενικό τίτλο «Έργα τέχνης από το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη», από τις 12 Οκτωβρίου 2012 έως τις 27 Ιανουαρίου 2013.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Μουσείο του Λούβρου, σε συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο της γαλλικής πρωτεύουσας για την Αρχαία Μακεδονία και το Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου με έργα από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας (Οκτώβριος 2011-Ιανουάριος 2012), και εντάσσεται στις δράσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και τα 47α ΔΗΜΗΤΡΙΑ που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Δείτε τα και... Διαδικτυακά
Τα Πέντε Μουσεία της Θεσσαλονίκης με τις θεματικές εκθέσεις τους συστήνουν το διεθνές «πολλαπλό» μουσείο του Λούβρου μέσα από σύγχρονες μουσειολογικές και μουσειογραφικές προσεγγίσεις. Οι εκθέσεις συνοδεύονται από σχετικούς δίγλωσσους (ελληνικά-γαλλικά) καταλόγους.
Όλες οι εκθέσεις υποδέχονται το κοινό τους από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου 2013, ενώ έχει οργανωθεί ένα πρόγραμμα εγκαινίων για το τριήμερο 12-13-14 Οκτωβρίου.
Όλο το υλικό βρίσκεται στο link http://tiny.cc/5M-Louvre, το οποίο θα εμπλουτίζεται και θα αποστέλλεται τακτικά από τα 5 μουσεία για τις εκθέσεις τους αντίστοιχα. Όλες οι εκθέσεις επίσης θα πλαισιωθούν από εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις και παράλληλες δράσεις που θα ανακοινωθούν από το κάθε μουσείο.