Αιχμές άφησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ για το ηλεκτρονικό υλικό που έστειλε το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα.

«Αν τα στοιχεία είχαν παραμείνει στα χέρια του ΣΔΟΕ τότε, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα είχαν φτάσει στη Βουλή. Η αποστολή των στοιχείων από τον κ. Ιωάννη Στασινόπουλο (επικεφαλής ΣΔΟΕ) στον εισαγγελέα αναγάγει το θέμα στο επίπεδο της ποινικής ευθύνης».

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την οποία ενημερώνει για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ».

Σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου αν ξέρει τι έγιναν οι τυπωμένες σελίδες του υλικού, ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

«Δεν ξέρω τι απέγιναν οι τυπωμένες σελίδες. Χάθηκαν ή πετάχθηκαν στο καλάθο των αχρήστων - Δεν ξέρω. Το αρχείο αυτό δεν το άνοιξα ποτέ. Και δεν θέλω να αμφισβητείτε τα λεγόμενα μου. Δεν κράτησα τίποτα για τον εαυτό μου».

Σε άλλη ερώτηση αν είχε επικοινωνία με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι μίλησε μαζί του αμέσως μετά την συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕGΑ».

«Μου είπε ότι τα 10 ονόματα που ανέγνωσε και έστειλε στο ΣΔΟΕ υπερκαλύπτουν τα 2/3 του ποσού που φτάνουν το 1,5 δις ευρώ», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Όλα τα στοιχεία υπάρχουν εδώ, στις καταθέσεις και στα ακίνητα και όλα μπορούν να διασταυρωθούν».