Σοκ προκαλεί με τις αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή αλλά και για πράγματα που του είχαν προσάψει ο Ίαν Θορπ.


Ο κάτοχος πέντε Ολυμπιακών μεταλλίων αναφέρθηκε στη μάχη του με την κατάθλιψη και το αλκοόλ, όπως και για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

«Το αλκοόλ ήταν ο μοναδικός τρόπος για να καταφέρω να κοιμηθώ. Δεν συνέβαινε κάθε βράδυ, αλλά υπήρξαν πολλές περιπτώσεις. Έκανα κακό στον εαυτό μου με αυτόν τον τρόπο και το ξέρω», αναφέρει σε κάποιο σημείο ο Αυστραλός σταρ, ο οποίος υπεραμύνθηκε του δικαιώματος κάθε ανθρώπου να προστατεύει την προσωπική του ζωή.

Παράλληλα, ο Θορπ μιλά και για εκείνη την περίοδο που έδινε μάχη με την κατάθλιψη, τονίζοντας πως δεν χρησιμοποίησε την ασθένεια ως ασπίδα σε κριτική για αποτυχίες.

«Ξέρω πως η κατάθλιψη μπορεί από κάποιους να χρησιμοποιείται συχνά ως δικαιολογία για αποτυχημένα αποτελέσματα. Όμως εγώ κατόρθωσα να πετύχω σπουδαία πράγματα σε ορισμένες δύσκολες περιόδους της ζωής μου. Είναι ένα πραγματικά σκοτεινό μέρος που μπορεί κανείς να κρυφτεί. Ίσως έτσι να μπορεί να δικαιολογηθεί η επιθυμία μου να μην συζητώ την προσωπική μου ζωή», ξεκαθαρίζει ο Θορπ προσθέτοντας ότι δεν κατηγορεί τα ΜΜΕ για τίποτα.

Στο μόνο που αναφέρθηκε ήταν οι φήμες για τη σεξουαλική του ζωή: «Με κατηγόρησαν πως είμαι γκέι προτού καν εγώ καταλάβω ποιος είμαι. Δεν είμαι ομοφυλόφιλος. Με ελκύουν οι γυναίκες και θέλω να αποκτήσω οικογένεια».