Στο κυριακάτικο φύλο της η εφημερίδα Metrosport σε ρεπορτάζ του Κώστα Μπούρη δημοσίευσε έρευνα σχετικά με το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Ένα σύγχρονο αυτοκινητοδρόμιο που χρειάζεται μόνο πέντε με 10 εκ. ευρώ να αναβαθμιστεί και να μπορεί να υποδεχθεί αγώνες Μoto gp και Formula 1. Την ίδια στιγμή η ελληνική πολιτεία προωθεί υπουργική απόφαση για την χορήγηση 30 εκ. ευρώ, ως τα πρώτα χρήματα, από τα συνολικά 100 εκ. για την κατασκευή αυτοκινητοδρομίου στη Πάτρα με αποτέλεσμα να αγνοεί την έτοιμη πίστα των Σερρών που θέλει ελάχιστα χρήματα να αναβαθμιστεί. 

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Metrosport: 






Για να κατασκευαστεί η πρώτη πίστα αγώνων στην Ελλάδα ένας δήμαρχος το αποφάσισε, το έπραξε και 15 χρόνια μετά η πόλη των Σερρών και όχι μόνο, καρπούται τα σημαντικά οφέλη από τη καθημερινή λειτουργία του «Αυτοκινητοδρομίου Σερρών». Έργο που επί δεκαετίες προσπαθεί να κατασκευάσει η ελληνική πολιτεία, το έκανε πράξη ένας δήμαρχος, ο Γιάννης Βλάχος και λειτουργεί με επιτυχία μέχρι σήμερα. Εκατοντάδες αθλητές από την Ελλάδα και τις γύρω χώρες, προπονούνται στη πίστα των Σερρών, μετέχουν σε αγώνες και πρωταθλήματα μοτοσικλετών και αυτοκινήτων που διεξάγονται εκεί. Ελληνικά αλλά και διεθνή όπως το ρουμάνικο, το βουλγάρικο ακόμα και το ισραηλινό. 
Δεκαπέντε χρόνια μετά η Ελληνική Πολιτεία αγνοεί για ακόμα μια φορά τη βόρεια Ελλάδα. Εντάσσει στον αναπτυξιακό νόμο τη πίστα της Χαλανδρίτσας στη Πάτρα όπου σύμφωνα με το σχέδιο που υποβλήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, πρόκειται για μια επένδυση ύψους 94,6 εκατομμυρίων ευρώ. Την εβδομάδα που αρχίζει η Βουλή θα επικυρώσει τη σχετική υπουργική απόφαση που επιχορηγεί το έργο με τα πρώτα 29 εκ. ευρώ. Απόφαση που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου τη στιγμή, που η πίστα των Σερρών υπάρχει και λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια και το μόνο που χρειάζεται είναι ελάχιστα χρήματα ώστε να επεκταθεί και να αποκτήσει προδιαγραφές για την διοργάνωση αγώνων Moto gp και Formula 1. 
«Χρειαζόμαστε περίπου 5 εκ. ευρώ για να γίνει η επέκταση και να κατασκευαστούν κάποιες εγκαταστάσεις που απαιτούνται» αναφέρει ο Ευστράτιος Δημητρίου πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών «Μάλιστα δεν απαιτούνται ούτε απαλλοτριώσεις αφού η έκταση που θα χρησιμοποιηθεί είναι δημοτική και επαρκεί ώστε η πίστα από 3.200 μέτρα να γίνει 4.500 και να αποκτήσει τις προδιαγραφές για να μπορεί να οργανώσει τουλάχιστον αγώνα Moto GP» 
Η πίστα των Σερρών είναι η μοναδική στη χώρα που διαθέτει άδεια λειτουργίας αυτοκινητοδρομίου και όπως μας εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Καλαϊτζίδης: «Όλα τα υπόλοιπα που λειτουργούν στη χώρα έχουν άδεια cart και στη πραγματικότητα δεν μπορούν να οργανώνουν αγώνες άλλων κατηγοριών εκτός από cart. Εμείς είμαστε έτοιμοι, απλά χρειαζόμαστε κάποια ελάχιστα χρήματα για να μπορέσει το αυτοκινητοδρόμιο να ανεβεί κατηγορία. Η πίστα πρέπει να επεκταθεί μέχρι και ένα χιλιόμετρο. Τώρα είναι 3.200 μέτρα και μπορούμε να την επεκτείνουμε και να φθάσει στα 4.5 χιλιόμετρα. Ακόμα απαιτούνται νέες κερκίδες, μεγαλύτερες και περισσότερα box για τους αγωνιζόμενους. Κατά τα άλλα είμαστε έτοιμοι» κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος. 
Στη πίστα των Σερρών απασχολούνται σήμερα επτά άτομα σε μόνιμη βάση στα οποία προστίθενται δεκάδες άλλα ανάλογα με το μέγεθος του αγώνα που διοργανώνεται εκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σημαντική από γεωγραφικής πλευράς θέση της πίστας προσελκύει αθλητές από όλη την Βαλκανική, ακόμα και Τούρκους, οι οποίοι αν και έχουν την πρόσφατα κατασκευασμένη πίστα της Κωνσταντινούπολης προτιμούν τη πίστα των Σερρών. 
«Σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσουμε το πρωτάθλημα της Βουλγαρίας» αναφέρει ο πρόεδρος Ευστράτιος Δημητρίου «Μας προτιμούν πολλοί ξένοι και όχι μόνο από τις γειτονικές χώρες. Κάθε χρόνο φιλοξενούμε το πρωτάθλημα του Ισραήλ. Έχουμε αγώνες του βουλγάρικου πρωταθλήματος, έρχονται από τα Σκόπια τη Σερβία από όλη τη Βαλκανική και φυσικά οι δικοί μας οι Έλληνες από όλη τη χώρα» 
Το κεντρικό κτίριο της πίστας, μια πολύ όμορφη και μοντέρνα κατασκευή, χτίστηκε το 2008 και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες υποδομές που απαιτούνται για διοργάνωση μεγάλων αγώνων. 
Η πίστα των Σερρών βρίσκεται μόλις 80 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη ενώ η γεωγραφική της θέση την κάνει προσιτή από όλες σχεδόν τις βαλκανικές χώρες. Ειδικά με την ολοκλήρωση της κατασκευής του οδικού άξονα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σέρρες και τον Προμαχώνα η πρόσβαση γίνεται ακόμα ευκολότερη. 
«Ας είμαστε ρεαλιστές» αναφέρει ο Βασίλης Καλαϊτζιδης «αν ολοκληρώσουμε την πίστα θα έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε και αγώνα F1, όμως για μια τέτοια διοργάνωση το παράβολο είναι πολύ μεγάλο και απαγορευτικό. Προτιμότερο είναι να διεκδικήσουμε έναν αγώνα moto gp ή super bike που έχει χαμηλότερο παράβολο και είναι πιο προσιτό» 
Ο κ. Καλαϊτζιδης έχει δίκιο. Για έναν αγώνα moto gp μετακινούνται εκατοντάδες κόσμου αφού εκτός από τη πρώτη κατηγορία τις ίδιες μέρες γίνονται οι κατηγορίες moto 2 και moto 3. Όπως είναι εύκολα κατανοητό εκτός από την πόλη των Σερρών ωφελείται και η Θεσσαλονίκη αφού στα ξενοδοχεία της πόλης θα φιλοξενηθούν αναβάτες, μηχανικοί και όλο το υπόλοιπο προσωπικό, χωρίς να υπολογίζονται οι θεατές που θα κατακλύσουν και τις δύο πόλεις, ακόμα και τη Χαλκιδική, τις τρεις μέρες του αγώνα. 

Μεθοδεύσεις ή καλή προετοιμασία; 

Οι άνθρωποι της Πάτρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, πήγαν στο υπουργείο Ανάπτυξης με έναν έτοιμο και πλήρη φάκελο για την κατασκευή της πίστας στην Χαλανδρίτσα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μετά από πολλές συζητήσεις η ηγεσία του υπουργείο πείστηκε για την βιωσιμότητα του έργου και το προχωράει την ένταξη του στον αναπτυξιακό νόμο. 
Και εδώ είναι που έρχονται τα ερωτήματα. Επειδή εμείς εδώ στη βόρεια Ελλάδα είμαστε καμένοι από κάποιες ενέργειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια κα άφησαν πίσω όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα. 
Η πολιτική ηγεσία δεν γνώριζε ότι στις Σέρρες λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια μια πίστα που χρειάζεται μόνο πέντε ή 10 εκ. ευρώ για να αναβαθμιστεί και να φιλοξενήσει μεγάλους αγώνες moto gp ή F1; Κάποιοι λένε ότι δεν γνώριζε. Πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση του αυτοκινητοδρομίου επαναπαύθηκε και δεν κινήθηκε τόσα χρόνια για να εξασφαλίσει τις επιδοτήσεις για την επέκταση της πίστας. Άλλες πήγες αναφέρουν ότι κινήθηκαν για να πάρουν και πήραν την επιδότηση για την κατασκευή της πίστας moto cross. 
Ακόμα και να είναι αλήθεια αυτές οι πληροφορίες. Δεν θα έπρεπε η πολιτική ηγεσία να γνωρίζει τι υπάρχει στη χώρα; Και ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε όπου τα λεφτά δίνονται με δυσκολία, πόσο δύσκολο θα ήταν όταν το θέμα έφτασε στο υπουργείο να αναρωτηθούν αν μπορούν να κάνουν το έργο με λιγότερα χρήματα; Και πως, απλά να αναβαθμίσουν τη πίστα των Σερρών. 
Η Ισπανία είναι μια χώρα με παρόμοιες κλιματολογικές συνθήκες με τη δική μας. Πριν από χρόνια κατασκεύασε πίστες και σήμερα ισπανοί διεκδικούν το πρωτάθλημα της F1 και του Moto gp ενώ η χώρα έχει αποκομίσει τεράστια έσοδα από τις διοργανώσεις που γίνονται εκεί. Τόσο η FIA όσο και η FIM ψάχνουν χώρες με τα δικά μας κλιματολογικά δεδομένα και εμείς σαν χώρα αργήσαμε. Τώρα είναι ευκαιρία, μαζί με τα πρώτα 30 εκ. για την πίστα της Πάτρας θα πρέπει να εγκριθούν και αυτά τα πέντε ή 10 για την ολοκλήρωση της πίστας των Σερρών, μήπως δούμε κάποτε τα αστέρια του moto gp τουλάχιστον να τρέχουν στην Ελλάδα! 

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  (Πρόεδρος Μοτοσικλετιστικού Ομίλου Βορείου Ελλάδος) 

«Να τελειώσει η πίστα των Σερρών πρώτα» 

Ο πρόεδρος του Μοτοσικλετιστικού Ομίλου Βορείου Ελλάδος, Νίκος Παπαδόπουλος είναι λιτός και κατηγορηματικός στις δηλώσεις του: «Να κάνουν τη πίστα στη Πάτρα, κάνεις δε λέει όχι, αλλά να δώσουν και τα ελάχιστα λεφτά που απαιτούνται να ολοκληρωθεί η πίστα των Σερρών. Η πίστα των Σερρών είναι πολύ καλή και πληροί τις προδιαγραφές, αν αναβαθμιστεί θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη διοργάνωση αγώνα moto gp και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον τουρισμό της χώρας, των Σερρών και της Θεσσαλονίκης και όταν με το καλό ολοκληρωθεί και η πίστα της Πάτρας θα αναβαθμιστεί όλος ο μηχανοκίνητος αθλητισμός της χώρας. Αλλά πρώτα πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό που έχουμε δηλαδή την πίστα των Σερρών. Ήδη λειτουργεί σωστά εδώ και 15 χρόνια και οι άνθρωποι εκεί έχουν την εμπειρία που χρειάζεται». 

ΧΡ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ 

«Ας ολοκληρώσουν πρώτα 

των Σερρών που θέλει λίγα» 

Είναι ένας από τους πιο παλιού και έμπειρους οδηγούς αγώνων. Ο Χρήστος Αραμπατζής είναι από εκείνους που έχουν προσφέρει πολλά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας και η άποψη του έχει βαρύνουσα σημασία: «Για την πίστα των Σερρών, κατ αρχήν αξίζουν συγχαρητήρια στην ΛΕΜΣ και στον τότε δήμαρχο που την έφτιαξαν» αναφέρει ο ίδιος «Είναι η μοναδική πίστα που έχει όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Η αναβάθμιση της έπρεπε να είχε γίνει από χρόνια και πρέπει να γίνει το συντομότερο. Η πίστα είναι ολοκληρωμένη κατά 80 – 90% Θεωρώ αστείο που δεν ολοκληρώθηκε τόσα χρόνια. Θέλει λίγα χρήματα για την τελική αναβάθμιση ώστε να φιλοξενήσει μεγάλες κατηγορίες». 
»Ναι να γίνει και μια πίστα στο νότο, αλλά πρώτα ας ολοκληρώσουν αυτή που έχουμε. Η πίστα των Σερρών δουλεύει εδώ και 15 χρόνια και είναι σε σημείο που βολεύει πολλούς και από άλλες χώρες των Βαλκανίων. Από όσο ξέρω απαιτούνται πολύ λίγα χρήματα, ας τα δώσουν και παράλληλα ας αρχίσουν και την κατασκευή της πίστας το νότο». 

Όλοι συμφωνούν: Να τελειώσει πρώτα η πίστα των Σερρών 

Την Πέμπτη το πρωί όταν φθάσαμε στη πίστα των Σερρών δεκάδες αθλητές και μη ήταν εκεί για να προπονηθούν ή απλά να περάσουν ευχάριστα κάποιες ώρες. Οι περισσότεροι με μοτοσικλέτες ενώ υπήρχε και μια μικρή φόρμουλα και ένα ΙΧ αυτοκίνητο. Οι αθλητικές ομάδες μότο ξεχώριζαν από μακριά. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι χρήστες της μοναδικής πίστας στην Ελλάδα που έχει ευρωπαϊκές προδιαγραφές και πιστοποίηση. 
Εκτός από τους Έλληνες χρήστες ξεχώρισε και μια ομάδα από τη Βουλγαρία, που όπως μας είπαν έρχονται από τρείς διαφορετικές πόλεις της γειτονικής χώρας και είχαν να πούνε τα καλύτερα για την πίστα. Άλλωστε την προτιμούν τακτικά όπως μας είπαν. 
Οι Έλληνες μοτοσικλετιστές προέρχονταν από διαφορετικά μέρη της βορείου Ελλάδος και από τη Θεσσαλονίκη. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία μιας ομάδας από την Πάτρα και τη Θεσπρωτία. Ο Νίκος Λαουτάρης από την Πάτρα μας κατέπληξε όταν είπε ότι πρώτα πρέπει να τελειώσει η πίστα των Σερρών και μετά αυτή της Πάτρας. Διαβάστε τις δηλώσεις των χρηστών της πίστας: 

ΝΙΚΟΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ (Πάτρα) 
«Η πίστα των Σερρών είναι τέλεια αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε να φιλοξενεί μεγάλες κατηγορίες. Είναι σχεδόν ολοκληρωμένη, θέλει λίγα χρήματα. Ας τα δώσουν πρώτα εδώ να ολοκληρωθεί και μετά ας δώσουν τα 100 εκ. να γίνει η πίστα στη Πάτρα. Αυτό είναι το λογικό, ολοκληρώνεις πρώτα αυτό που έχεις και που λειτουργεί άψογα και μετά πας πιο πέρα» 

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΛΙΑΜΠΟΣ (Φωκίδα) 
«Η πίστα των Σερρών είναι σε τέτοια γεωγραφική θέση που εξυπηρετεί όλα τα Βαλκάνια και φυσικά πρέπει να αναβαθμιστεί. Από όσο ξέρω θέλει λίγα χρήματα. Πρέπει να δοθούν άμεσα να ολοκληρωθεί. Το λέω αν και με βολεύει μια πίστα στη Πάτρα, αλλά είναι αμαρτία να έχεις μια τόσο καλή και έτοιμη πίστα και να μην την αναβαθμίζεις και να δίνεις τόσα λεφτά να κάνεις καινούργια και να μην εξασφαλίζεις τα λίγα για τις Σέρρες» 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΥΓΓΟΣ (Φωκίδα) 
«Είναι κρίμα τόσα χρόνια να μην έχουν ολοκληρώσει τη πίστα των Σερρών. Θα μπορούσαμε να είχαμε φιλοξενήσει στη χώρα μας moto gp να ήμασταν με τους μεγάλους και η ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα να ήταν διαφορετική. Ναι πρέπει να γίνει και η πίστα των Πατρών, είναι καλό, αλλά πρώτα ας τελειώσουν αυτήν την πίστα, είναι κρίμα είναι σχεδόν έτοιμη, θέλει κάτι λίγα, ας τα δώσουν». 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΟΥΛΑΣ (Θεσσαλονίκη) 
«Τα χρήματα για να ολοκληρωθεί αυτή η όμορφη πίστα είναι πολύ λίγα. Ας τα δώσουν και παράλληλα ας δώσουν και τα λεφτά για να γίνει και μια καινούργια στη Πάτρα. Όσο περισσότερες πίστες έχουμε σαν χώρα τόσο καλύτερο είναι. Απλά έχουμε μια πίστα που δουλεύει τόσο καλά για χρόνια, ας την τελειώνουμε είναι πολύ απλό. Απορώ γιατί όλα θα πρέπει να γίνονται κάτω και ότι είναι έτοιμο εδώ στο βορρά να το αφήνουν ημιτελές» 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΤΑΛΗΣ (Καβαλά) 
«Είναι μια πίστα που η γεωγραφική της θέση είναι μοναδική. Κοντά στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα που έχουν και λιμάνια και αεροδρόμια. Είναι κοντά στις βαλκανικές χώρες. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα αυτή η πίστα που είναι μάλιστα πολύ καλή, ειδικά τώρα που έγινε καλύτερη με την καινούργια άσφαλτο που έστρωσαν. Και όπως είπαν και οι φίλοι είναι απλό, ας δώσουν τα χρήματα να γίνει και η πίστα της Πάτρας. Αλλά πρώτα να τελειώσουν εδώ» 

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ (Ασπροβάλτα) 
«Για μας όλους που ασχολούμαστε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, είτε ως αθλητές, είτε ως φίλαθλοι, είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει αυτή η πολύ όμορφη πίστα εδώ στις Σέρρες. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, απλά πρέπει να δοθούν τα χρήματα που όπως μαθαίνω και φαντάζομαι είναι λίγα σε σχέση με αυτά της Πάτρας που θα κατασκευάσουν μια πίστα από την αρχή. Εδώ είναι όλα έτοιμα, απλά θέλει ένα …κλικ για την τελική αναβάθμιση ας το δώσουν. Τόσα χρόνια ξοδεύτηκαν χρήματα εδώ και εκεί . Ας δώσουν να ολοκληρωθεί ένα έργο και μετά ας κάνουν το καινούργιο».
Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.facebook.com/costasbouris