Την παραίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ζητά ο Ραγκούσης με νέα παρέμβασή του στην Καθημερινή της Κυριακής
Βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει ο πρώην υπουργός, ζητώντας ακόμα και την παραίτηση του Ευ. Βενιζέλου ως την πλέον κατάλληλη λύση μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την ¨λίστα Λαγκάρντ.
«Αν η χώρα δεν διερχόταν ιδιαίτερες συνθήκες, η πλέον αρμόζουσα λύση θα ήταν να ζητήσω να παραιτηθεί ο κ. Βενιζέλος, αναλαμβάνοντας της τεράστιες ευθύνες του» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ι. Ραγκούσης, σε συνέντευξη του στην καθημερινή της Κυριακής.
Ο πρώην υπουργός κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «κατά την εκλογή νέου προέδρου χρησιμοποίησε το καταστατικό για να αποκλείσει ανθυποψηφίους του και στη συνέχεια- πραξικοπηματικά- κατήργησε και το καταστατικό και το Εθνικό Συμβούλιο. Τα κομματικά όργανα συστήνονται ή διαλύονται με απόφαση του αρχηγού. Είναι σχεδόν ανέκδοτο ότι- ενώ για τον κ. Βενιζέλο δεν υπάρχει γραμματέας, ο Μιχ. Καρχιμάκης αρθρογραφεί ως γραμματέας». 
Ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει ακόμα το ΠΑΣΟΚ «κόμμα παλαιάς κοπής» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πια να εκφράζει τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Το κατάντησαν ΚΟΔΗΣΟ».