"Ήταν λάθος ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε στην Ελλάδα το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας". Αν είπε, κάτι τέτοιο που φέρεται να είπε ο Πολ Τόμσεν, μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, σε συντάντηση που είχε μαζί τους, λίγο πριν απο τη συνεδρίαση του Eurogroup και την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, ένα έχουμε να του πούμε: Κάλιο αργά, παρά ποτέ. >>>


Ο κ. Τόμσεν, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, είπε επίσης οτι “καλύψαμε τον μισό δρόμο, κόβοντας τους μισθούς και οτι έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην αγορά εργασίας, να ανοίξουμε τις αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα”.

"Το βασικό λάθος είναι ότι είμαστε στο πέμπτο έτος ύφεσης και εξακολουθούμε να έχουμε θετικό πληθωρισμό. Και αυτό δημιουργεί μια άνιση κατανομή βάρους" τόνισε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώτη κουβέντα του Δανού αξιωτατούχου ήταν οτι πρέπει να διαλυθεί η εντύπωση πως πιέζουν για σκληρότερα μέτρα και δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση για την εφαρμογή τους. Ωστόσο, πρόσθεσε πως η τρόικα δεν έχει καλή εμπειρία από την ικανότητα των ελληνικών αρχών να ελέγξουν τις δαπάνες στην Αυτοδιοίκηση και στην Υγεία. 

Ο επικεφαλής της τρόικας μίλησε επίσης για επιμήκυνση δύο χρόνων, αλλά δεν τοποθετήθηκε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σημείωσε οτι η επιμήκυνση δημιουργεί κενό χρηματοδότησης για 4 χρόνια, αλλά αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση, τότε θα πρέπει να επανέλθουμε με περισσότερα μέτρα.

Σε ο,τι αφορά τον πρωθυπουργό, είπε ότι πέτυχε στη διπλωματική ώθηση του ελληνικού ζητήματος, αλλά κανείς δεν θέλει ένα ακόμα πρόγραμμα, που να κινείται εκτός τροχιάς.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, για το περιεχόμενο της συνομιλίας του κ. Τόμσεν με δημοσιογράφους, ρωτήθηκε η εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, η οποία απάντησε οτι δεν υπήρξε κάποιο επίσημο briefing, ούτε δόθηκαν σημειώσεις στους δημοσιογράφους. Η εφημερίδα ζήτησε να μάθει για τον σκοπό της συνάντησης, χωρίς να πάρει απάντηση.