Από τις 12 το μεσημέρι απολογούνταν στον ανακριτή ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην γενικός γραμματέας εξοπλιστικών προγραμμάτων Γιάννης Σμπώκος κατηγορούμενος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο οποίος λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας κρίθηκε προφυλακιστέος. >>>

Ο Γιάννης Σμπώκος κατέθεσε υπόμνημα 160 σελίδων στον κ. Μαλλή στο οποίο διατυπώνει τις θέσεις έναντι του βαρύτατου κατηγορητηρίου που σχηματίστηκε σε βάρος του για την υπόθεση "μαύρου πολιτικού χρήματος".
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου που συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή κατέστη κατηγορούμενος μετά τους ισχυρισμούς στις συμπληρωματικές απολογίες του Νίκου Ζήγρα που τον κατονόμασε ως βασικό συντελεστή της εγκληματικής ομάδας που είχε αναλάβει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τις μίζες που κατηγορείται ότι είχε εισπράξει ο πρώην υπουργός.
Και η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου υποστήριξε στον ανακριτή ότι ο Σμπώκος σύστησε για λογαριασμό του Τσοχατζόπουλου εξωχώρια εταιρεία.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επίσης σε κατασχεθέντα χειρόγραφα του εμφανίζεται να ζητά χρήματα από τον πρώην στενό συνεργάτη του τον οποίο κατηγορεί ότι δεν τήρησε τις συμφωνίες τους.
Ο κατηγορούμενος πάντως έξω από το ανακριτικό γραφείο δήλωσε ότι είναι αθώος και ότι θα τα πει όλα στον ανακριτή. 
"Είμαι αθώος και θα το διαλαλώ μέχρι το τέλος της ζωής μου. Θα μιλήσω ανοικτά στον ανακριτή, όπως οφείλω. Δεν θα κρύψω τίποτα', αναφέρει ο Γιάννης Σμπώκος μιλώντας στη Real News.
Ο Γιάννης Σμπώκος επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με όσα του αποδίδονται και όσα ειπώθηκαν περί φυγής του στο εξωτερικό, τα χαρακτηρίζει αθλιότητες.
"Διαμαρτύρομαι για τις πληροφορίες, για την επιχείρηση κατασπίλωσης της προσωπικότητάς μου, ότι δήθεν είμαι ύποπτος φυγής. Ποτέ δεν αρνήθηκα να προσέλθω στη δικαιοσύνη για να δώσω τις αναγκαίες εξηγήσεις. Πάντοτε προσερχόμουν στη Βουλή για να τη διαφωτίσω για τα ζητήματα των εξοπλισμών και τη σχέση μου με αυτά. Δεν περιορίστηκα σε γενικές αναφορές", είπε.