Επαφή με δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης και το προεδρείο του Συνδέσμου ΟΤΑ είχε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ευάγγελος Μαδεμλής, με αφορμή τις αντιδράσεις για τον υπό κατασκευή Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία. >>>


Ο κ.Μαδεμλής ζήτησε από τους δημάρχους στοιχεία όσον αφορά την πορεία του έργου και θέλησε να ενημερωθεί εάν εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις. Οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι τους, από τους 13 δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος καθώς έλειπε μόνο ο δήμος Παύλου Μελά, έδωσαν στον προϊστάμενο της εισαγγελίας τα απαραίτητα χαρτιά για το υπό κατασκευή έργο.
Υπενθυμίζεται πως η συνεχιζόμενη κατάληψη, από κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης, του χώρου όπου επρόκειτο να κατασκευαστεί ο ΣΜΑ προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών.
Η εισαγγελέας πρωτοδικών, Άννα Καραμόσχογλου ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, την οποία ανέθεσε στο Τμήμα Ασφαλείας Ευκαρπίας - Ευόσμου, για να διαπιστωθεί εάν τελούνται τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράνομης βίας.