Εγκληματούν όσοι παρακινούν το χάος, αναφέρει η Συγγρού, το χάος είναι παράγωγο της πολιτικής της Κυβέρνησης απαντά η Κουμουνδούρου
Έντονους διαξιφισμούς μεταξύ Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν η κατάληψη του κτιρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ:
"Πρακτικές υποκατάστασης του κράτους δεν θα περάσουν», διαμηνύει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, κατηγορώντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι διαπράττουν έγκλημα όταν παρακινούν καταστάσεις χάους και αναρχίας. «Απόπειρες - και μάλιστα βίαιες - που στόχο έχουν την υποκατάσταση του κράτους, πλήττουν καίρια τη διεθνή εικόνα και τα συμφέροντα της χώρας. Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υποκινούν ή στηρίζουν παρόμοιες πρακτικές, ας σκεφτούν, επιτέλους, τι μπορούν να προσφέρουν και όχι τι να πάρουν από την Πατρίδα. Κάνουν λάθος εάν οραματίζονται μια Ελλάδα "ξέφραγο αμπέλι". Διαπράττουν έγκλημα εάν παρακινούν καταστάσεις χάους και αναρχίας. Τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν", αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.
Ενώ η Κουμουνδούρου απαντά με ανακοίνωση πως το χάος προέρχεται από τις κυβερνητικές πολιτικές:" Την επικίνδυνη στρατηγική της έντασης και των απειλών εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ–ΕΚΜ επιλέγει η ΝΔ ως απαραίτητο συμπλήρωμα της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζει. Η προσπάθεια τρομοκράτησης και ενοχοποίησης των λαϊκών αγώνων θα πέσει στο κενό. Όλοι γνωρίζουν ότι το «χάος» είναι παράγωγο της πολιτικής τους και όχι των ειρηνικών δημοκρατικών διαμαρτυριών των εργαζομένων".