Έγινε και αυτό στη χώρα των θαυμάτων, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην ενόργανη γυμναστική δε μπορεί να πάρει πτυχίο.


Ο Βλάσης Μάρας και άλλοι φοιτητές των ΤΕΦΑΑ αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα απόκτησης ειδικότητας στην ενόργανη γυμναστική!

Ο πολυπρωταθλητής Ευρώπης ενημέρωσε την ελληνική ομοσπονδία γυμναστικής (ΕΓΟ), η οποία έδωσε στη δημοσιότητα το θέμα μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε:

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Κατόπιν επικοινωνίας με τον πρωταθλητή Ευρώπης και κόσμου, Βλάση Μάρα, ο οποίος φοιτά στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών, ενημερωθήκαμε επίσημα για το γεγονός ότι του ζητήθηκε να επιλέξει άλλη ειδικότητα και όχι αυτήν της ενόργανης γυμναστικής.

Ως δικαιολογία, οι υπεύθυνοι της σχολής επικαλέστηκαν την απουσία καθηγητή για να διδάξει την ειδικότητα της ενόργανης, μετά την συνταξιοδότηση του προηγούμενου διδάσκοντος.

Η Ε.Γ.Ο. εκφράζει προς κάθε κατεύθυνση την έντονη διαμαρτυρία της για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό και για την έμμεση απαξίωση ενός αθλήματος που τόσες επιτυχίες έχει χαρίσει στον ελληνικό αθλητισμό.

Είναι πέρα από κάθε λογική το να μην μπορούν να καταρτιστούν στην ειδικότητα της ενόργανης γυμναστικής οι δεκάδες πρωταθλητές μας, που φοιτούν στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών και έχουν να επιδείξουν σημαντικές διακρίσεις σε ένα άθλημα το οποίο υπηρετούν από την παιδική ηλικία τους.

Ταυτόχρονα, η Ε.Γ.Ο. δηλώνει διατεθειμένη να συμβάλει στην άμεση επίλυση του προβλήματος. Εφόσον της ζητηθεί από τους αρμοδίους του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών, η Ομοσπονδία μπορεί να υποδείξει τα κατάλληλα στελέχη, που διαθέτουν κατάρτιση και εμπειρία ώστε να αναλάβουν ρόλο διδάσκοντος στην ειδικότητα της ενόργανης γυμναστικής, καλύπτοντας το κενό.

Η παρούσα ανακοίνωση κοινοποιείται σε όλους τους συναρμόδιους φορείς, τους οποίους καλούμε να φροντίσουν για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος".