Σαρανταοκτάωρη προθεσμία ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όπου οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι, οι 14 συλληφθέντες στα χθεσινά επεισόδια στη Σκουριά Χαλκιδικής, όπου κάτοικοι της περιοχής και αντιδρώντες στην επένδυση χρυσού που πρόκειται να γίνει εκεί, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. >>>


Οι 14 συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης, στάση και, ο ένας από αυτούς, για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών με πρόθεση.
«Στη Χαλκιδική, στα Μεταλλεία Χρυσού ζήσαμε απίστευτη κρατική βία, σε μια αστυνομική επιχείρηση να προστατευτούν οι Καναδοί χρυσοθήρες – όπως η ίδια τους χαρακτηρίζει-  και τα συμφέροντά τους», κατήγγειλε, στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Ασπροπούλη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, Κατερίνα Ιγγλέζη.
Σύμφωνα με την κ. Ιγγλέζη, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν αναίτια στους διαδηλωτές, όταν αυτοί, πλέον, είχαν αρχίσει να αποχωρούν και τους κυνήγησαν επί επτά χιλιόμετρα μέσα στο δάσος, έως ότου τους απώθησαν στην επαρχιακή οδό που διασχίζει τη δασική περιοχή στο σημείο εκείνο. Υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί κατέστρεψαν τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους και χαρακτήρισε «κατασκευασμένη» την ανακοίνωση της αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν αναίτια επίθεση από τους διαδηλωτές, έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί.