Αισιόδοξος ότι σε λίγο καιρό θα χαράξει κάτι καλύτερο για τη χώρα, δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Μανόλης Κεφαλογιάννης. Βρέθηκεστην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Ικτίνου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στηρίζω». >>>

Με το πρόγραμμα αυτό, Ν.Δ. και ΟΝΝΕΔ, συγκεντρώνουν μεταχειρισμένα ρούχα που θα δοθούν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και στην Εκκλησία, προκειμένου να διατεθούν σε ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση.
«Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην ελληνική οικονομία και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα βρεθούν και πάρα πολλά θέματα στα οποία είτε θα διαφωνήσουμε, είτε θα πρέπει να συνεργαστούμε περισσότερο ή να βρούμε άλλους κοινούς δρόμους με τις χώρες της Ε.Ε., δηλαδή τους πιστωτές μας», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.
Επικαλέστηκε τη βούληση του ελληνικού λαού, όπως προέκυψε στις εκλογές, να παραμείνει η χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, μέσα στην ευρωζώνη και στις αναπτυγμένες χώρες και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε, δυστυχώς, να διαλέξουμε μεταξύ μιας καλής και μιας καλύτερης λύσης. Η λύση είναι δύσκολη και θα έλεγα δραματική για ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Προσπαθούμε να την κάνουμε όσο πιο ήπια γίνεται. Μέσα στην αδικία τους τα μέτρα να είναι όσο πιο δίκαια γίνεται και πιστεύω ότι σε λίγο καιρό θα χαράξει κάτι καλύτερο για τη χώρα».

Ένα πουκάμισο η (συμβολική) προσφορά Κεφαλογιάννη
Ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε το σημείο όπου μέλη της ΟΝΝΕΔ συγκέντρωναν τα ρούχα και πρόσφερε ένα πουκάμισο. «Ξεκινάμε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, την κοινωνική δράση της Ν.Δ., με φορέα υλοποίησης και πρωτεργάτη την ΟΝΝΕΔ, την προσπάθεια μας για να συνδεθούμε με τα κοινωνικά δίκτυα, την Εκκλησία, τους ανθρώπους της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο», επισήμανε και σημείωσε: «Βεβαίως, η Ελλάδα του μέλλοντος θα είναι μια Ελλάδα όπως μας αξίζει. Αυτό προσπαθούμε αυτό αγωνιζόμαστε . Η Ελλάδα του 2020 θα είναι μια Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών του ελληνικού λαού».
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, τόνισε ότι η πρωτοβουλία «Στηρίζω» ξεκίνησε σε 52 πόλεις της χώρας και σε αυτές τις δύσκολες ώρες οι νέοι πρέπει να βγουν μπροστά. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Στράτος Γρομπανόπουλος, είπε οι δράσεις αλληλεγγύης θα συνεχιστούν και με άλλες πρωτοβουλίες.
Στη συνέχεια ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο και ακολούθησαν συσκέψεις με κομματικά στελέχη στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ.

Το σημερινό πρόγραμμα
Σήμερα το πρωί ο κ. Κεφαλογιάννης θα επισκεφθεί τα δημαρχεία Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Βόλβης, όπου θα συναντηθεί με τους δημάρχους Λάζαρο Κυρίζογλου και Δημήτρη Γαλαμάτη. Αμέσως μετά θα μεταβεί στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την Πρώτη Σερρών, και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις Σέρρες όπου θα έχει σύσκεψη με κομματικά στελέχη.