Στην εξάρθρωση τριμελούς εγκληματική ομάδας, η οποία παρασκεύαζε αλκοόλη σε παράνομο αποστακτήριο στην αγροτική περιοχή της Σίνδου και την διέθετε προς πώληση στην εγχώρια αγορά, προχώρησαν οι αρχές. >>>
Συνελήφθησαν προχθές δύο άνδρες ηλικίας 52 και 53 ετών, ενώ αναζητείται και τρίτος συνεργός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της «σύστασης συμμορίας» και της «παράβασης του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι τρεις δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την παραγωγή αλκοόλης και την πώλησή της σε τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτή της εγχώριας αγοράς, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος. 
Στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης, από τις αρχές του έτους 2010 ενοικιάστηκε από τον 53χρονο αποθήκη στην αγροτική περιοχή της Σίνδου, την οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη ως παράνομο παρασκευαστήριο - αποστακτήριο αλκοόλης. Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε πλήρης εξοπλισμός παραγωγής αλκοόλης. 
Από την αστυνομία κατασχέθηκαν αναλυτικά 3 καζάνια τα οποία περιείχαν επτά τόνους και 300 λίτρα αλκοολούχο μείγμα, 1 δεξαμενή χωρητικότητας 500 λίτρων, με καθαρό προϊόν αλκοόλης 200 λίτρα, 1 μπιτόνι με καθαρό προϊόν αλκοόλης 87 λίτρα, 1 καζάνι το οποίο περιείχε δύο τόνους και 900 λίτρα νερό, 1 καυστήρας με γεννήτρια ατμού, 1 ανοξείδωτο καζάνι 1.000 λίτρων, 1 ανοξείδωτο καζάνι – αναδευτήρας 1.000 λίτρων, 1 θερμόμετρο, 1 αλκοολόμετρο – γραδόμετρο, 2 τροφοδοτικά αέρος (κομπρεσέρ) και 2 κενά καζάνια. 
Από την έρευνα, εκτιμάται ότι το ύψος της απώλειας εσόδων για το Ελληνικό Δημόσιο από τη μη καταβολή των αναλογούντων δασμών, προσεγγίζει το ποσό των 180.000 ευρώ.