Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ενώ έκανε λόγο και για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που πρέπει να προχωρήσουν

«Είναι η ώρα για μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Δεν μπορεί να μείνει πίσω η Ελλάδα, στο μοντέλο της Ψωροκώσταινας. Έχει υποχρέωση η χώρα να τραβήξει μπροστά και να αφήσει πίσω της το παρελθόν». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, με αφορμή επίκαιρες ερωτήσεις, σχετικά με τις συγχωνεύσεις των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, της Φεβρωνίας Πατριανάκου (ΝΔ) και της Ραχήλ Μακρή (Ανεξάρτητοι Έλληνες).
Ο κ. Μαυραγάνης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν και σε οικονομικό και λειτουργικό επίπεδο με τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν υπόψη τυχόν δυσλειτουργίες που θα διαπιστωθούν σε ορισμένες περιοχές.
«Εφόσον προχωρήσουμε και προχωρούν αρκετά γρήγορα οι φορολογικές αλλαγές, η παρουσία του πολίτη στις ΔΟΥ δεν θα είναι απαραίτητη. Ιδίως όταν προχωρήσει ο σχεδιασμός που έχουμε, μέχρι τέλος του έτους η πληρωμή στις εφορίες να γίνεται μέσω τραπεζών», συμπλήρωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.
«Αποδέχομαι τους στόχους αμφισβητώ όμως τον σχεδιασμό. Όλο το κόστος μετακυλίεται στον πολίτη», επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Πατριανάκου, ενώ για έλλειψη σωστού σχεδιασμού έκανε λόγο και η Ρ. Μακρή. Η αναφορά της τελευταίας δε ότι «οι υποδεικνυόμενες λύσεις από την τρόϊκα μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν», προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Μαυραγάνη.
«Τις διαρθρωτικές αλλαγές δυστυχώς έπρεπε να τις είχαμε κάνει στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια. Ας μην στοχοποιούμε λοιπόν την τρόικα. Οι διαρθρωτικές αλλαγές ήταν υποχρέωσή μας. Αν τις είχαμε κάνει τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά από ό,τι είναι σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών.