Εφέτος θα πάρουν μέτρα, για να μην έχουμε τα περσινά...
"Τζάμπα" θα μας βγει, εφέτος, η παρέλαση της Θεσσαλονίκης, αφού ούτε ελικόπτερα ούτε αεροπλάνα θα πετάξουν, ούτε μηχανοκίνητα θα παρελάσουν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όμως, θα είναι εδώ κι αναμένεται να θυμηθεί τα περσινά (φωτογραφία). >>>

Την παρέλαση θα παρακολουθήσει και εφέτος κανονικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος εκτιμάται ότι στις δηλώσεις που θα κάνει αμέσως μετά θα αναφερθεί και στα περυσινά επεισόδια. 
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου, αλλά όχι και ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στις 26 Οκτωβρίου για να παραστεί στους εορτασμούς για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. 
Μετά τη δοξολογία της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσουν την έκθεση με κειμήλια από την απελευθέρωση που ανοίγει στο ιστορικό κτίριο του Διοικητηρίου, στο οποίο υπεγράφη η παράδοση της Θεσσαλονίκης. 
Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη γιορτή της σημαίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.

«Λιτότητα» στη στρατιωτική παρέλαση
What? Ah, this? Last year...
Πιο λιτή από ποτέ η στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου καθώς θα στοιχίσει 230.000 ευρώ όταν παλαιότερα το κόστος ξεπερνούσε το 1 εκατ. ευρώ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρέλαση θα συμμετάσχουν μόνον πεζοπόρα τμήματα, δεν θα γίνουν υπερπτήσεις πολεμικών αεροσκαφών και το Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις στη συμπρωτεύουσα με δύο αρματαγωγά, καθώς δεν θα αποσταλεί στη Θεσσαλονίκη και μία φρεγάτα όπως είχε αποφασιστεί αρχικά. 
Ούτε κουβέντα, βέβαια, για πτήσεις ελικοπτέρων τύπου Απάτσι, αφού είναι... ανοικονόμητα όταν πετούν.
Παράλληλα, θα ληφθούν μέτρα έτσι ώστε αποφευχθούν έκτροπα όπως αυτά που συνέβησαν πέρυσι όταν αναγκάστηκε να αποχωρήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.