Απόψε, στις 11 το βράδυ, είναι προγραμματισμένη εκ νέου η πρεμιέρα, ενώ το απόγευμα θα συναντηθούν έξω από το θέατρο τα καλλιτεχνικά σωματεία για την περιφρούρηση της παράστασης.


«Είμαστε η χώρα που γέννησε το θέατρο, γέννησε τον πολιτισμό και πραγματικά δεν μπορεί να είναι προνόμιο μιας ολιγομελούς ομάδας ανθρώπων να καπηλεύονται τον εθνικό ύμνο και την χριστιανορθόδοξη πίστη» είπε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο σκηνοθέτης της θεατρικής παράστασης Corpus Christi Λαέρτης Βασιλείου, που παίζεται στο θέατρο «Χυτήριο», όπου χθες το βράδυ σημειώθηκαν πρωτοφανή επεισόδια από μέλη της Χρυσής Αυγής και παραθρησκευτικών οργανώσεων.

«Όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται δεν έχουν δει την παράσταση. Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που είδε την παράσταση το καλοκαίρι μου είπε: αν σε αυτή την παράσταση έρχεσαι 50% χριστιανός φεύγεις 200% χριστιανός. Δεν ήθελα να κάνω μια παράσταση για την πίστη, αυτό με ξεπερνά, έκανα μία παράσταση για την ανάγκη ενός συνόλου να εναποθέσει όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες στη μορφή ενός ηγέτη, που θα βγάλει τη χώρα από το γκρεμό. Το μήνυμα της παράστασης είναι, άκου με καρδιά σου» συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης.

«Η ελεύθερη έκφραση, η ευαίσθητη ματιά πάνω σε κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν είναι σκοπός της τέχνης του ηθοποιού και κατά συνέπεια όλων των τεχνών. Γι' αυτό τον λόγο είμαστε ενάντια σε ό,τι περιορίζει, ελέγχει και υπονομεύει τη δουλειά μας και την εξέλιξη μας. Η βαρβαρότητα, η βία, η καταστολή, η λογοκρισία και η επιβολή περιορισμών στην τέχνη και στη ζωή εντείνονται όλο και περισσότερο. Κι όταν η τέχνη λογοκρίνεται, λογοκρίνεται και η ζωή» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, που καταδικάζει τα χθεσινά επεισόδια.

Tο θεατρικό έργο «Corpus Christi» του Τέρενς ΜακΝάλι, που παρουσιάζεται από τον σκηνοθέτη Λαέρτη Βασιλείου και την ομάδα ARTISAN στο Θέατρο Χυτήριο, επανεξετάζει και αναδημιουργεί την ιστορία του Ιησού και των δώδεκα μαθητών του. Παρουσιάζει τον Ιησού ως ηγέτη και τον Ιούδα να νιώθει ερωτική έλξη για εκείνον, ενώ ξετυλίγεται η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση και η δοκιμασία της σχέσης τους. Τα πρόσωπα προσγειώνονται στο σήμερα και οι σχέσεις τους δοκιμάζονται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα και την προδοσία.