Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, τόσο στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όσο και στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, για τα μέτρα Τάξης τα οποία θα ισχύσουν, στη Θεσσαλονίκη, τις επόμενες ημέρες, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων και της παρέλασης, στην οποία θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. >>>

Τα μέτρα χαρακτηρίζονται δρακόντεια, όπως τουλάχιστον προέκυψε από την πρώτη σύσκεψη που έγινε, υπό τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θόδωρο Καράογλου, με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, του γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, του διευθυντή Ασφάλειας Αθηναγόρα Παζαρλή και του Διευθυντή Τροχαίας Θεόδωρου Τυριακίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα σχηματιστεί κλοιός γύρω από την εξέδρα των επισήμων, για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και για να πλησιάσει κάποιος, στην εξέδρα, ακόμη και οι εκπρόσωποι του Τύπου, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με ειδική πρόσκληση. Ο κόσμος θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν τουλάχιστον 2.000 αστυνομικοί, χωρίς να αποκλείεται να έρθουν ενισχύσεις και από την Αθήνα. Θα χρησιμοποιηθεί το ελικόπτερο της Αστυνομίας και σιδερένια κιγκλιδώματα.