Στα "χαρακώματα" είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Βούτση για πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής.
Αντιπαράθεση προκάλεσε η δήλωση που φέρεται να έκανε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, ότι αν δεν έρθει σύντομα προς συζήτηση η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Βουλής. Αν υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη δήλωση του κ.Βούτση, ας πραγματοποιήσει την απειλή του, απάντησε ο κ.Μεϊμαράκης.
«Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απαντώντας στο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια είχε επισημάνει ότι είναι στις προθέσεις του να συζητηθεί σε σύντομο χρόνο, η υποβληθείσα πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με το πώς έφτασε η χώρα στο Μνημόνιο. Άλλωστε η Βουλή δρα ανοιχτά και δημοκρατικά και όλοι οι βουλευτές επιθυμούν να γίνει μια τέτοια συζήτηση ώστε να ενημερωθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες» τονίζει το Γραφείο Τύπου της Βουλής.
Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε με αφορμή δήλωση του βουλευτή και γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε πως αν η συζήτηση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσδιοριστεί σύντομα το κόμμα του θα προβεί σε πρόταση μομφής στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής.
Όπως επισημαίνει επ' αυτού η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής ο «πρόεδρος της Βουλής δεν λειτουργεί υπό το κράτος του εκβιασμού. Εάν αληθεύει ότι ο κ. Βούτσης έχει κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση και ο ΣΥΡΙΖΑ την υιοθετεί ας πραγματοποιήσει την απειλή του»