Ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας τάχθηκε υπέρ της εξέτασης των αποκρατικοποιήσεων στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής .

Ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε πως «αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Βουλής, να ζητήσει, όποτε και αν παραστεί ανάγκη, να κυρωθούν συμβάσεις αποκρατικοποίησης, ιδιαίτερα σε εταιρείες κοινής ωφέλειας, ώστε να θωρακισθεί η διαφάνεια και να παρασχεθεί η αναγκαία ασφάλεια δικαίου», κάτι που όπως τόνισε βρίσκει σύμφωνη και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου (θα ψηφισθεί αύριο στην Ολομέλεια) προβλέπεται ρητά ότι πριν την αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ των ανωνύμων εταιριών (δημόσιων επιχειρήσεων), η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα μπορεί να διατυπώνει προτάσεις και παρατηρήσεις επί του σχεδίου της προκήρυξης ή της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τις οποίες το Ταμείο οφείλει να λαμβάνει υπόψη του, κατά την κατάρτιση της προκήρυξης ή της πρόσκλησης στο πλαίσιο εκπλήρωσης του σκοπού του.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε πως σε κάθε αποκρατικοποίηση που προγραμματίζεται και σε κάθε στάδιο θα ελέγχονται όλοι οι υποψήφιοι επενδυτές, το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών για την προσήκουσα άσκηση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου.