Κόβει μέρος του δρομολογίου της αστικής γραμμής 9, Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Λαχαναγορά, ο ΟΑΣΘ. Ο λόγος, τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα επιθέσεων και ληστειών σε βάρος επιβατών και οδηγών. >>>


Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ, επιθέσεις κατά επιβατών και προσωπικού του οργανισμού συμβαίνουν πλέον σχεδόν καθημερινά στην περιοχή μετά το ΚΤΕΟ, στον οικισμό “Αγία Σοφία”. Ο ΟΑΣΘ ενημέρωσε εγγράφως τους αρμοδίους, αλλά λύση στο πρόβλημα δε βρέθηκε κι έτσι, αποφασίστηκε να κοπεί μέρος του δρομολογίου, αφού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου».

Έτσι, από τη Δευτέρα, η διαδρομή τροποποιείται ως εξής: Τα λεωφορεία, μετά τον οικισμό Διαλογής και τη στάση “Πλατεία Κυπρίων Αγωνιστών”, δεν θα συνεχίζουν προς τις Δικαστικές Φυλακές, αλλά θα διέρχονται αριστερά την παράπλευρη της Εσωτερικής Περιφερειακής, για να καταλήξουν στην αερογέφυρα Καλοχωρίου κι από την εσωτερική περιφερειακή στο τέρμα της Λαχαναγοράς. Μάλιστα, επειδή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ειδικά το βράδυ ομάδες νεαρών βιαιοπραγούν και ληστεύουν προσωπικό και επιβάτες, από τις 5 το απόγευμα κι έπειτα, τα λεωφορεία θα φθάνουν μόνον ως το Α ΚΤΕΟ.

Ο Ο.Α.Σ.Θ. ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την προσωρινή αδυναμία εξυπηρέτησης της εν λόγω περιοχής, αλλά υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο επιβάλλεται «από τις τελευταίες δυσάρεστες και ανεξέλεγκτες –όπως τις χαρακτηρίζει – εξελίξεις».