Την πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Φιλικής Εταιρείας, από την Τσιμισκή ως τη Μανουσογιαννάκη, σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης. >>>
Όπως ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης, ο δήμος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην πεζοδρόμηση ακόμη και σε μερική πεζοδρόμηση, μέσα στον Οκτώβριο, αν δεν έχουν ολοκληρωθεί άλλες εργασίες, που είναι απαραίτητες, στην περιοχή.


Ο κ. Κουράκης επέβλεψε φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που συμμετέχουν στο Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού, κι οποίοι κατέγραφαν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των Θεσσαλονικέων, για τις οδούς Χρυσοστόμου Σμύρνης και Φιλικής Εταιρίας. Ήταν μία καινοτόμα πρωτοβουλία που  βάζει τους δημότες σε ρόλο πρωταγωνιστή στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του αστικού περιβάλλοντος και του σχεδιασμό των οδών της περιοχής τους.



Οι φοιτητές, με τη βοήθεια κατοίκων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη, άκουγαν και κατέγραφαν τις παρατηρήσεις των Θεσσαλονικέων.

Το εργαστήριο έχει τον τίτλο "Είμαι Πολίτης όχι απλά Κάτοικος", άρχισε τη δράση του σήμερα. Στις γωνίες των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης με Τσιμισκή και Φιλικής Εταιρείας με Τσιμισκή είχαν στηθεί σταντ στα οποία οι πολίτες ενημερώνονταν και συμμετείχαν στην πρωτοβουλία.



Στο 2ο στάδιο της δράσης θα αναλυθούν οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις, οι φοιτητές θα κληθούν να τις αξιολογήσουν και να τις αξιοποιήσουν και στο 3ο στάδιο, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, στις 19:30 στο φουαγιέ Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, οι προτάσεις τους θα παρουσιαστούν δημόσια και θα ανοίξει διάλογος για το θέμα.