Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στην εμπειρία του στην Μπουντεσλίγκα και την θέση που αγωνίζεται.
Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα "ruhrnachrichten.de":

- Πόσες φορές είχες πρόβλημα στους μυς μετά από την μεταγραφή σου στην Βόλφσμπουργκ;

"(Γέλια) Δεν ξέρω πόσο συχνά, αλλά τώρα και στη συνέχεια αυτό θα συμβαίνει μόνο μερικές φορές".

- Ηταν κάτι ασυνήθιστο για εσένα τέτοιες προπονήσεις;

"Οι προπονήσεις στην Βόλφσμπουργκ είναι σημαντικά διαφορετικές από ότι στην Ελλάδα ή την Πορτογαλία, αυτό είναι αλήθεια. Στην Μπουντεσλίγκα, βέβαια, το επίπεδο είναι υψηλότερο από τα δύο αυτά πρωταθλήματα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό ότι δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις. Αρχικά, έπρεπε να το συνηθίσω, ευτυχώς αυτό έγινε γρήγορα. Θεωρώ, επίσης, ότι το πρόγραμμα κατάρτισης με βοηθάει πάρα πολύ στο παιχνίδι μου".

- Τι διαφορές έχεις βρει μεταξύ άλλων πρωταθλημάτων και της Μπουντεσλίγκα;

"Εδώ υπάρχουν πιο πολλές ισχυρές ομάδες από ό, τι στην Πορτογαλία - ή ακόμα και στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν μόνο δύο ή τρεις κορυφαίες ομάδες. Σε μια καλή μέρα, μια ομάδα που είναι πίσω στην βαθμολογία μπορεί να κερδίσει μία πιο δυνατή. Αυτό κάνει την Μπουντεσλίγκα ισχυρή και συναρπαστική".

- Γιατί επέλεξες την Βόλφσμπουργκ;

"Οι Λύκοι είναι ένας σύλλογος που έχει σαφείς στόχους και ισχυρή ομάδα. Θέλουμε πετύχουμε τον σκοπό μας και να εκπροσωπηθούμε σε διεθνές επίπεδο. Για την καριέρα μου ήταν το επόμενο βήμα, ήρθα σε ένα φιλόδοξο κλαμπ που συμμετέχει στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Κάτι που θα με ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό".

- Έχεις ποτέ λυπηθεί για την απόφασή σου;

"Όχι ακόμα".

- Οι τραυματισμοί σε έχουν αφήσει εκτός ξανά και ξανά. Τώρα νιώθεις πόνους;

"Αυτές οι μικρές ζημιές είναι απλά μέρος του ποδοσφαίρου. Πέρα από αυτό, αισθάνομαι πραγματικά καλά".

- Ησουν ένας από τους λίγους παίκτες για τους οποίους ο Μάγκατ μίλησε με καλά λόγια μετά την ήττα από την Μάιντς...

"Φυσικά, είναι πάντα θετικό όταν ο προπονητής είναι χαρούμενος με την απόδοσή μου, αλλά όλα αυτά είναι άχρηστα αν δεν κερδίσεις. Ήμασταν όλοι απογοητευμένοι γιατί κάναμε καλό παιχνίδι, το ελέγχαμε, όμως, και πάλι στο τέλος δεν πήραμε τη νίκη".

- Η Βόλφσμπουργκ έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία...

"Η ατμόσφαιρα στην ομάδα δεν είναι κακή, απλώς χρειάζεται μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσης. Δεν έχουμε ηρεμία, μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί. Μιλάμε πολύ μεταξύ μας και "σπρώχνουμε" ο ένας τον άλλον στην προπόνηση. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Είναι σαφές ότι δεν πετυχαίνουμε αρκετά γκολ, αν και έχουμε τις ευκαιρίες. Συν τοις άλλοις τις τελευταίες εβδομάδες έπρεπε να κάνουμε πολλές αλλαγές λόγω τραυματισμών, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο η ομάδα να βρεθεί στο γήπεδο".

- Σε ποια θέση αισθάνεται πιο άνετα;

"Δεν έχω αγαπημένη κλασική θέση. Ήμουν πάντα ένα πολυεργαλείο. Μπορώ να παίξω καλά και στις δύο πτέρυγες, καθώς και στην κορυφή".