Τις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε ο Γιώργος Σαρρής στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6.
Αναλυτικά:

Eίστε παθολόγος αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο μήπως χρειάζεται χειρουργό;

«Δεν νομίζω. Εχει ορισμένα προβλήματα το ποδόσφαιρο τα οποία νομίζω ότι μπορούν να θεραπευτούν.

Για να αποκατασταθεί το αίσθημα ισονομίας πόσο χρόνο χρειάζεστε;

Είναι από τις πρώτες προτεραιότητες που έχουμε βάλει, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων.

Τι έχετε να πείτε για την αντίδραση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» στην εκλογή σας;

«Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά, αλλά δεν τα σχολιάζω».

Μιλήσατε για ένα συλλογικό μοντέλο λειτουργίας. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

«Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να μην παίρνονται αποφάσεις από την Εκτελεστική Γραμματεία χωρίς να περνούν πρώτα τα θέματα από το Συμβούλιο. Θα πρέπει να μοιραστούν αρμοδιότητες στους συμβούλους, ανάλογα με τα προσόντα τους και ο πρόεδρος να εποπτεύει αυτή τη λειτουργία».

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για την διαιτησία και τον ορισμό των διαιτητών. Μήπως υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί αυτή η «ταλαιπωρία» αντικαθιστώντας τους ορισμούς με κλήσεις;

«Όχι, δεν το σκέφτομαι. Θα ακολουθήσουμε τους κανόνες και τις πρακτικές της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Αυτό το μοντέλο, είναι καλύτερο και αυτό θα ακολουθήσουμε. Δεν πάει δηλαδή καλά η διαιτησία; Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε σ’ αυτό το μοντέλο και αν κάθε χρόνο πάει καλύτερα, γιατί να το αλλάξουμε; Στο παρελθόν που υπήρχαν κλήσεις ήταν καλύτερα; Εγώ που το έχω ψάξει λέω ότι δεν ήταν καλύτερα».

Την Παρασκευή παίζει η Εθνική και έχουμε νέο πρόεδρο στην ΕΠΟ. Θα μιλήσετε στους παίκτες; Ποια είναι η σχέση σας με την Εθνική;

«Πολύ καλή έως άριστη, δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Θα πάω με τον κ. Πιλάβιο να δω τους παίκτες και να τους μιλήσω. Δεν θα αλλάξουμε τίποτα στην Εθνική. Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα κομμάτια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα κάνομε παρεμβάσεις στο πιο επιτυχημένο κομμάτι; Θα ακολουθήσουμε το μοντέλο αυτό που ήδη υπάρχει».

Πότε θα γίνει η επίσημη παράδοση – παραλαβή στην ΕΠΟ;

«Επίσημη παράδοση – παραλαβή στην ΕΠΟ θα γίνει την Τετάρτη (10/10) και το πρώτο ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα την Πέμπτη (11/10)».

Τι θα γίνει με τις αναδιαρθρώσεις στις μικρές κατηγορίες;

«Εγώ και κάποιοι άλλοι το ξεκινήσαμε αυτό με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου. Φτάσαμε σε μια ενοποίηση της Γ’ με τη Δ’ και μετά κάναμε ένα βήμα πίσω. Νομίζω λοιπόν ότι επειδή κάναμε ένα βήμα πίσω πέρυσι, φέτος θα πρέπει να κάνουμε δύο βήματα μπροστά. Είμαστε σε καλό δρόμο στις συζητήσεις με Β’ και Γ’ και πιστεύω ότι μπορούμε να το πετύχουμε».

Στις εκλογές της ΕΠΟ είδαμε κόσμο «με τετράγωνες πλάτες και χοντρούς λαιμούς».

«Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα, δεν συνάδουν με το ύφος και το ήθος τέτοιων εκλογών. Πιστεύω ότι είναι κάτι παροδικό. Εγώ δεν το παρατήρησα, το είδα μόνο όταν μου το είπαν. Δεν θα έπρεπε να είναι εκεί».

Εχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για την «Παναθηναϊκή Συμμαχία»; Σκοπεύετε να συναντήσετε κάποιον υπεύθυνο του Παναθηναϊκού;

«Συναντήσεις με προέδρους δεν πρόκειται να ζητήσω αν δεν το ζητήσουν οι ίδιοι. Θα πηγαίνω όπου με καλούν μέσα στα θεσμικά πλαίσια για να με δουν, αλλά να ζητήσω συνάντηση, για ποιο λόγο να το κάνω; Να απολογηθώ; Εδώ χωρίς να με ξέρουν βγάζουν ανακοινώσεις με χαρακτηρισμούς».

Τα σωματεία πλήττονται από την οικονομική κρίση. Υπάρχει περιθώριο να αλλάξει κάτι στα οικονομικά;

«Εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια όπως έκανε και η προηγούμενη διοίκηση μέσω επιχορηγήσεων στα σωματεία που μπορούν να τα βοηθήσουν ως ένα βαθμό. Θα πρέπει όμως και οι ομάδες και οι παράγοντες, ακόμα και οι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Δεν μπορεί να έχεις μια ομάδα σε μια κατηγορία Α και να έχεις προκλητικό προϋπολογισμό».

Θα κοιτάξετε και το θέμα των εξόδων των διαιτητών;

«Σ’ αυτό το θέμα θα γίνουν παρεμβάσεις γιατί τα ποσά είναι υπέρογκα…».