Τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας, προκειμένου να διατίθεται για τις ανάγκες καθαριότητας του πανεπιστημιακού κάμπους του ΑΠΘ, αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. >>>


Το προσωπικό ασφαλείας θα απαρτίζεται από 20 άτομα και θα συγκεντρώνεται καθημερινά στην Οδοντιατρική Σχολή (από τις 6 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι).

Την έκδοση προσωρινής διαταγής έλαβε το Πρωτοδικείο, μετά από προσφυγή που έκανε η εργολαβική εταιρεία «Οικολογική Α.Ε.» κατά των απεργιών των εργολαβικών υπαλλήλων.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης ο σύλλογος εργολαβικών υπαλλήλων πραγματοποίησε πορεία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έως τα δικαστήρια και απέκλεισε για λίγη ώρα την οδό 26ης Οκτωβρίου, έξω από τα Δικαστήρια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Σιδέρη Κωνσταντινίδη, η δικαστική απόφαση δεν διαφοροποιείται από την τακτική που ακολουθούσαν μέχρι σήμερα οι εργολαβικοί υπάλληλοι για τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας. Μετά την έκδοση της απόφασης, οι υπάλληλοι, πάλι με πορεία, επέστρεψαν στο Πανεπιστήμιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η εισαγγελία πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τους «λόφους» σκουπιδιών που σχηματίστηκαν στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων. Η απεργία εισήλθε πλέον στην 5η εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ο εισαγγελέα ζητά να διαπιστωθεί εάν τελούνται τα αδικήματα της υποβάθμισης περιβάλλοντος και της παράνομης βίας. Το δεύτερο αδίκημα θα διερευνηθεί μετά από καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες, καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου δέχθηκαν επίθεση από εργαζόμενους στις εργολαβίες όταν ανέλαβαν πρωτοβουλία για να καθαρίσουν τους χώρους του ΑΠΘ.