ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Άφαντη, παρά το γεγονός ότι πέρασε από πολλά χέρια, είναι η λίστα των 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι θα ζητήσει αντίγραφο από τους Γάλλους, ενώ ο πρώην υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρενέβη εκ νέου για να τονίσει ότι παρέδωσε ένα τμήμα της στα χέρια του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και εξ ολοκλήρου στα χέρια του τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη.
Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, το έγγραφο είναι σε γνώση του νυν επικεφαλής της ΕΥΠ Θόδωρου Δραβίλλα.
Σε κατηγορηματική διάψευση ότι έχει στα χέρια του ή ότι είναι σε γνώση του η λίστα με τους 2.000 Έλληνες με καταθέσεις στην Ελβετία προχώρησε ο διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας.
Την ίδια ώρα, ο τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης τονίζει ότι δεν υπάρχει λίστα που να μπορεί να αξιοποιηθεί νομίμως, αφού δεν ήταν προϊόν ερευνών του ΣΔΟΕ.
Και από τα χέρια του Ευ.Βενιζέλου πέρασε η λίστα με τα ονόματα 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις στην Ελβετία, ωστόσο ο τότε υπουργός Οικονομικών συμφώνησε με τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ότι δεν μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά, καθώς είναι προϊόν υποκλοπής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι έχει παραδώσει τη λίστα στην κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητά του ήταν και εξακολουθεί να είναι η σύναψη διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας - Ελβετίας για την πλήρη φορολόγηση όλων των καταθέσεων. Σημείωσε, δε, ότι η δημόσια συζήτηση για το θέμα τείνει να εκθέσει διεθνώς τη χώρα.