Άγριοι άνεμοι και χιονοπτώσεις σε Γαλλία και Ελβετία. Θανατηφόρα πτώση της θερμοκρασίας στην Πολωνία
Ένα παιδί 12 ετών και ένας νεαρός σέρφερ αγνοούνται στη νότια Γαλλία, ενώ δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι των γαλλικών Άλπεων και του γαλλικού νότου δεν έχουν σήμερα ηλεκτρικό ρεύμα λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων και των δυνατών ανέμων που προκάλεσαν βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της εταιρείας που είναι επιφορτισμένη με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα, περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά δεν είχαν σήμερα ηλεκτρικό ρεύμα.
Πολλές περιοχές της Γαλλίας πλήττονται από χθες από ισχυρούς ανέμους, στους οποίους προστίθενται συχνά και οι ισχυρές χιονοπτώσεις. 
Προς το παρόν δεν μπορεί να διευκρινιστεί πότε θα αποκατασταθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω των ισχυρών ανέμων οι οποίοι καθυστερούν τις εργασίες των τεχνικών που προσπαθούν να το επισκευάσουν.
Την ίδια στιγμή οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αγνοείται η τύχη ενός παιδιού από τη Βρετανία, ηλικίας 12 ετών, το οποίο έκανε χθες ποδήλατο στο νησί Πορκερόλε, στη νοτιοανατολική Γαλλία, το οποίο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους. Μόνον το ποδήλατό του έχει βρεθεί.
Επίσης στον γαλλικό νότο, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αγνοείται από χθες η τύχη και ενός 26χρονου που έκανε γουίντ-σέρφινγκ.
Την Παρασκευή, δύο φοιτητές, η μία από την Ακτή Ελεφαντοστού, έχασαν τη ζωή τους στην πανεπιστημιούπολη της Τουλόν, όταν παρασύρθηκαν από τα νερά λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων.
Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Ελβετία, όπου σημειώθηκαν πολλά ατυχήματα εξαιτίας της πρόωρης επέλασης του χειμώνα. Επίσης πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν, διακόπηκε σε μερικά σημεία η σιδηροδρομική συγκοινωνία, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι που καταλήφθηκαν από πανικό τηλεφώνησαν στην πυροσβεστική υπηρεσία.
Σχεδόν 10 εκατοστά χιονιού έπεσαν στην Ελβετία κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.
Μόνον στο καντόνι της Βέρνης καταγράφηκαν 60 ατυχήματα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την αστυνομία του καντονιού. Επίσης στο καντόνι της Ζυρίχης σημειώθηκαν περίπου 12 ατυχήματα.

Θανατηφόρα πτώση της θερμοκρασίας στην Πολωνία

Τρεις άνθρωποι βρέθηκαν σήμερα νεκροί από υποθερμία στην Πολωνία, όπου σημειώθηκαν οιπρώτες χιονοπτώσεις μετά την πτώση της θερμοκρασίας κάτω από το μηδέν, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Δύο άνδρες ηλικίας 52 και 56 ετών πέθαναν από το κρύο στη νοτιοανατολική Πολωνία. Οι σοροί τους βρέθηκαν σήμερα το πρωί από περαστικούς.
"Και οι δύο ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ", δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ρενάτα Λαζτσέκα Ρούσεκ.
Το τρίτο θύμα της κακοκαιρίας ήταν ένας άστεγος ηλικίας 53 ετών, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.
Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν εξάλλου προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, κυρίως στην κεντρική Πολωνία. Σχεδόν 70.000 άνθρωποι δεν είχαν επίσης ηλεκτρικό ρεύμα λόγω προβλήματος στο δίκτυο στην περιοχή της Βαρσοβίας.
Τον περσινό χειμώνα περισσότεροι από 100 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άστεγοι, έχασαν τη ζωή τους στην Πολωνία από υποθερμία.