«Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής μιας ολόκληρης στρατηγικής». Αυτό δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής, σημειώνοντας ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν διασφαλίζεται ούτε η κυβερνητική σταθερότητα ούτε η ισορροπία του πολιτικού φάσματος. >>>


Αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι δαπανήθηκαν 3,5 μήνες σε συζητήσεις, ενώ για τη «λίστα Λαγκάρντ» κάνει λόγο για «στοχοποίηση».

Επαναλαμβάνει, επίσης, παλαιότερη δήλωσή του ότι «η καθυστέρηση προκαλείται σκόπιμα από την τρόικα, η οποία εκτελεί εντολές πολιτικές».

Στην ερώτηση εάν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση και με πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Βενιζέλος απαντά:

«Η κυβέρνηση έχει ζωή μόλις τρεισήμισι μηνών και η προσοχή όλων είναι εστιασμένη στις συζητήσεις για τα μέτρα. Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής μιας ολόκληρης στρατηγικής. Αν αυτή ολοκληρωθεί και αποδώσει, θα έχουμε αρχίσει να δικαιωνόμαστε».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι «σήκωσα από τον Ιούνιο του 2011 και σηκώνω ακόμα ένα πολύ μεγάλο βάρος που δεν νομίζω ότι αντιστοιχούσε στον προσωπικό μου ρόλο κατά το παρελθόν».

Τέλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», σημειώνει: «Αυτή βρισκόταν στη διάθεση της αρμόδιας υπηρεσίας με εντολή αξιοποίησης πληροφοριών πριν αναλάβω και πριν καν ενημερωθώ. Οπότε τι εξυπηρετεί η στοχοποίηση».