Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η μη απομάκρυνσή του από τη Θεσσαλονίκη και η υποχρέωσή του να διαμένει στη δηλωθείσα διεύθυνση στην πόλη, αφέθηκε ο 35χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος τοκογλύφων και εκβιαστών, που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη. >>>
Την Παρασκευή συμπληρώνεται το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης που προβλέπει ο νόμος (18 μήνες) και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, κλήθηκε να αποφασίσει τι θα γίνει.Έτσι, ο 35χρονος, που είχε εμπλακεί κατά το παρελθόν στη διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής, όπως ορίζει ο νόμος μένει ελεύθερος. 
Η δίκη για τη δράση του κυκλώματος είναι σε εξέλιξη και καθώς δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τη συμπλήρωση του 18μηνου της προφυλάκισης, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αποφάσισε να του επιβάλλει περιοριστικούς όρους, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα διαφύγει. Οι παραπάνω όροι αποφασίστηκαν και για άλλους δύο συγκατηγορουμένους του.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 12 άτομα. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το κύκλωμα δάνειζε με μηνιαίο τόκο έως και 10%, ενώ το ποσό που φέρεται να αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι από την παράνομη δράση τους προσδιορίζεται σε 2,5 εκατ. ευρώ.