Την προσοχή όλων ζήτησε ο Μπερτράν Ρομπέρ ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου μίλησε στο Ρ/Σ Libero και αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και στα θετικά αποτελέσματα που θα έχει για την ομάδα του, το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.

Αρχικά ρωτήθηκε για τον αγώνα του Σαββάτου (06/10) στη Κρήτη. «Θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι και να φύγουμε με περισσότερους βαθμούς. Δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα για μας. Η διαιτησία δεν βοήθησε, δεν περιμένω εξάλλου να μας βοηθήσει. Πρέπει να δούμε το επόμενο παιχνίδι στην έδρα μας και να πάρουμε τους βαθμούς. Προσωπικά είχα ένα χτύπημα, αυτή την εβδομάδα θα ακολουθήσω πιο συντηρητικό πρόγραμμα γιατί νιώθω έναν πόνο που με ενοχλεί», ενώ ρωτήθηκε για τη δική του βελτιωμένη παρουσία σε σχέση με πέρυσι:

«Παίζω περισσότερο πλέον και μπορώ να δείξω τις δυνατότητές μου. Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα είμαι ακόμη καλύτερος. Στον αγώνα με τον ΟΦΗ αντικαταστάθηκα, αλλά ειλικρινά δεν με ενόχλησε η αλλαγή. Ενιωσα εκνευρισμό όχι λόγω της αλλαγής, αλλά γιατί συνέπεσε με το πέναλτι, τη κόκκινη κάρτα και είδα πώς πήγαινε το παιχνίδι. Ο κόουτς καλά έκανε και με αντικατέστησε, είχα και το πρόβλημα στο πόδι».

Σε ερώτηση σχετική με την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία και των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται στον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Είναι πολύ καλό το ότι επιστρέφει ο Πάμπλο. Να ξέρετε ότι ο ανταγωνισμός βοηθάει την ομάδα. Κάνει πιο έντονες και τις προπονήσεις, όταν πολλοί παίκτες διεκδικούν μία ή δύο θέσεις στην 11αδα». Ρωτήθηκε για το επίπεδο αποτελεσματικότητας του Ολυμπιακού και για το κατά πόσο ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον σταματήσει. «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει 6/6, εμείς πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτή την ομάδα. Πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια για να είμαστε κοντά στον Ολυμπιακό».

Σχετικά με το επίπεδο του πρωταθλήματος, απάντησε ότι «είναι καλό πρωτάθλημα, το παρακολουθώ. Δεν βοηθάει ασφαλώς η οικονομική κρίση, αλλά μπορούν οι μικρές ομάδες να ανταγωνιστούν τις μεγάλες. Το καλό είναι ότι υπάρχει background». Ρωτήθηκε για τον Εργκούς Κάτσε, δεδομένης της δήλωσης του Γιώργου Δώνη ότι πρόκειται για τη φετινή αποκάλυψη. «Είναι νέος κι έχει πολύ ταλέντο. Κυρίως όμως δουλεύει και ακούει πάρα πολύ. Πιστεύω ότι θα ανεβεί περισσότερο. Θα βοηθήσει την ομάδα αν συνεχίσει με την ίδια φιλοσοφία κι εφόσον τον προσέξει η ομάδα».

Ρωτήθηκε τέλος για τον αγώνα με την ΑΕΚ, δεδομένου του ότι η Ενωση είναι τελευταία στην βαθμολογία. «Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι και δεν έχει σημασία το ότι η ΑΕΚ είναι τελευταία. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα έρθει για να μας πάρει αποτέλεσμα. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα».