Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο Reuters από το Τόκιο, δήλωσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν στις αρχές Νοεμβρίου για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης σε Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν η Κομισιόν προσβλέπει σε μια συνολική απόφαση για την Ελλάδα, έως τη Σύνοδο Κορυφής στις 18-19 Οκτωβρίου, ο κ. Ο' Κόνορ απάντησε ότι επιθυμεί μια «καλή και ισχυρή» απόφαση για την Ελλάδα και μια συμφωνία που θα επιτρέψει στη χώρα να «προχωρήσει» το πρόγραμμα προσαρμογής.

«Επιθυμούμε να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ωστόσο δεν είμαι σε θέση να δώσω συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», δήλωσε ο κ. Ο' Κόνορ και προσέθεσε:

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της επιμήκυνσης για την Ελλάδα, ο Σ. Ο' Κόνορ αρνήθηκε να απαντήσει, υπενθυμίζοντας ότι η επιμήκυνση που δόθηκε στην Ισπανία και την Πορτογαλία ήταν προϊόν της «αποτελεσματικής δράσης» που έλαβαν οι χώρες αυτές τόσο στο δημοσιονομικό όσο και στο διαρθρωτικό σκέλος της προσαρμογής.

Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε, η αποφάσεις λαμβάνονται ανάλογα με την περίπτωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης και 19ης Οκτωβρίου δεν αναμένονται εξελίξεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, με βάση τις υπάρχουσες ενδείξεις, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης και το πιθανότερο είναι ότι όλες οι αποφάσεις που αφορούν στην οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης θα μετατεθούν για τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.

Τέλος, όσον αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης των δανείων για την Ελλάδα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση μπορεί να υιοθετηθεί είτε από το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, είτε από κάποια έκτακτη συνεδρίασή του.