«Έχουν τρομακτικές ευθύνες, όσοι έβλεπαν ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής «δεν έβγαινε» και επέμεναν σ’ αυτό επί 2,5 χρόνια, ώσπου διέλυσαν τη χώρα μας».
Αυτό τόνισε η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, π. πρύτανης της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Μαρία Νεγρεπόντη- Δελιβάνη, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου και στον Δημήτρη Ασπροπούλη.
Για την κ. Δελιβάνη, «οι πρώτοι που ευθύνονται, είναι οι υπογράφοντες αυτήν την καταστροφική σύμβαση». Και πρόσθεσε πως «ήταν σαφέστατο πως το πρόγραμμα δε βγαίνει. Δεν καταλαβαίνω τι επεδίωκαν. Και η μεν κ. Μέρκελ ήθελε την τιμωρία της Ελλάδος. Οι εντός χώρας τι ήθελαν», αναρωτήθηκε;
Η κ. Δελιβάνη υποστήριξε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τους αρμόδιους για να βρουν λύση να περιδιαβαίνουν τα τηλεοπτικά κανάλια για να κάνουν δηλώσεις. Υπογράμμισε πως το κόστος επιστροφής στη δραχμή θα ήταν καταστροφικό, αλλά θα έπρεπε να αναζητηθεί θεραπεία, ακόμη κι αν ήταν επώδυνη.

 «Έχουμε εξαθλιωθεί ως έθνος. Μας γενοκτονούν. Κι αντί να φωνάζουμε, εμείς συζητάμε για το πόσο κοστίζει το λάδι και το ξύδι», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την τέως πρύτανη της Βιομηχανικής, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι εταίροι μας είναι «αρκετά αμήχανοι» και παραδέχτηκε ότι «θα μας είχαν πετάξει εκτός ευρωζώνης» αν δε υπήρχαν οικονομικά προβλήματα σε Ισπανία, Ιταλία –ακόμη και στη Γαλλία.