Ειρηνικές, αλλά δυναμικές ήταν οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη. Δεν έλειψαν τα νεύρα -από κάποιους καταστηματάρχες και λίγους οδηγούς, καθώς επικρατούσε (και συνεχίζει να επικρατεί) κυκλοφοριακό κομφούζιο- αλλά και πάλι οι διαδηλωτές απέδειξαν πως όποτε προκαλούνται επεισόδια είναι επειδή "κάποιοι" τα ανέχονται... >>>
Το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν, με τη συγκέντρωσή τους στην πλατεία ΧΑΝΘ, οι οδηγοί ταξί, οι έμποροι και οι βιοτέχνες. Διαμαρτύρονταν για τον υψηλό ΦΠΑ που τους έχει επιβάλλει η κυβέρνηση και τα άλλα φορολογικά μέτρα τα οποία, όπως υποστηρίζουν, τους ωθούν σε οικονομική εξαθλίωση. 
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία, μέσω των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου, με σκοπό οι διαδηλωτές, με στάσεις σε καταστήματα, να πείσουν και άλλους πολίτες να τους ακολουθήσουν. Στην πορεία πήραν μέρος -συμβολικά- λίγα ταξί κι ένα όχημα σχολής οδηγών. Κάποιοι κρέμασαν στα ταξί τους ελληνικές σημαίες, ενώ γυναίκες έμποροι φορούσαν μαύρες κορδέλες με την επιγραφή "Κλείνουμε".



Στη Βενιζέλου, πάντως, είχαμε ένα μικροεπεισόδιο: Καταστηματάρχης της περιοχής βγήκε από το κατάστημά του κι άρχισε να βρίζει τους διαδηλωτές. Εκείνοι ανταπέδωσαν κι ο καταστηματάρχης μπήκε στο κατάστημά του, κατεβάζοντας τα ρολά. Οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Εκεί κρέμασαν πανό στα κιγκλιδώματα.



Ακολούθησαν μαθητές του Ευκλείδη. Πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο σχολείο τους και, μέσω των οδών Λ. Στρατού, Τσιμισκή και τον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, έφθασαν στην πλατεία Δικαστηρίων (στο άγαλμα του Βενιζέλου), όπου είχε οριστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.



Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είχε και... πλήθος και πάθος. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν στελέχη του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και συνδικαλιστικών οργανώσεων και, στη συνέχεια, ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι διαδηλωτές κατέληξαν στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου με Τσιμισκή.



Στη συγκέντρωση και πορεία πήραν μέρος εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, της ΟΚΔΕ και άλλων κλάδων. Επίσης, έστησαν ένα τεράστιο πανό, έξω από το πολυκατάστημα Notos για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική απολύσεων της ιδιοκτησίας. Το ΠΑΜΕ διαμαρτύρεται εδώ και  μέρες για τις απολύσεις στο πολυκατάστημα. 
Την ίδια ώρα άρχιζε να συγκεντρώνεται κόσμος μπροστά από το ΕΚΘ, για τη συγκέντρωση και πορεία που οργάνωναν, από κοινού, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.



Συμβολική συμμετοχή στην πορεία και από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ. Από χθες είναι παρκαρισμένα στην οδό Αγίου Δημητρίου, απέναντι, σχεδόν, από το ΥΜΑΘ, οκτώ ασθενοφόρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οφειλόμενα εξαιρέσιμα στους υπαλλήλους του γνωστού μας "166"...
Ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, μέσω της Εγνατίας. Εκεί οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ ενώθηκαν με αυτούς της πορείας των ελεύθερων επαγγελματιών.



Στην πορεία συμμετείχαν και φοιτητές. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα με τις εργολαβίες καθαριότητας (σ.σ. οι εργαζόμενοι σε αυτές δεν πληρώνονται και η αποκομιδή απορριμμάτων, καθώς και οι καθαρισμοί των κτιρίων του ΑΠΘ έχουν σταματήσει) οι φοιτητές πέταξαν σκουπίδια στην καγκελόπορτα του ΥΜΑΘ.



Καθ' όλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, η αστυνομία έκλεινε πότε την Τσιμισκή και πότε τις Εγνατία και Αγίου Δημητρίου. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος, καθώς ταξί δεν κυκλοφορούσαν λόγω της απεργίας του κλάδου, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ πραγματοποιούσαν στάση (ως τις 9 το πρωί), ή εκτρέπονταν και άλλαζαν τα δρομολόγιά τους και οι Θεσσαλονικείς στράφηκαν, μοιραία, στα Ι.Χ....