Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» ανοίγει τη θεατρική σεζόν με την παράσταση «Μια φορά… στο Μεξικό». Η πρεμιέρα είναι σήμερα. >>>
Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Δευτέρα 9.15 μ.μ. στο Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» (Χριστοπούλου 12-Θεσσαλονίκη). Η δραματουργική σύνθεση – σκηνοθεσία  και μουσική επιμέλεια είναι του Νίκου Σακαλίδη.


Με αφορμή μια ιδέα βασισμένη στο αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Μεξικανού Χουάν Ρούλφο: «Πέδρο Πάραμο», η παράσταση συνδυάζει την παντομίμα, την αφήγηση, την υποκριτική, τον χορό και την μουσική προσπαθώντας να δημιουργήσει την μαγική ατμόσφαιρα μέσα στην οποία διαδραματίζεται αυτό το αρχετυπικό παραμύθι. Ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται διαρκώς επηρεάζοντας τον βασικό ήρωα και αναγκάζοντάς τον να έρθει αντιμέτωπος με όλα τα πλάσματα από το παρελθόν που έχουν στοιχειώσει το χωριό της καταγωγής του και που ζητούν δικαίωση αφηγούμενα αποσπάσματα από τις ζωές τους.

Τι θα δούμε επί σκηνής;
Ένας γιος μετά τον θάνατο της μητέρας του, ξεκινάει ένα ταξίδι αναζήτησης του πατέρα του που δεν έχει γνωρίσει ποτέ. Φτάνει στο χωριό που γεννήθηκε, για να ανακαλύψει σύντομα πως ο αλλοτινός παράδεισος που του περιέγραφε η μητέρα του είναι ένα χωριό γεμάτο με ψιθύρους, φαντάσματα, απόηχους, ενοχές και άδικες κατάρες. Ο ήρωας σ’ αυτήν την Ομηρική Νέκυια θα βυθιστεί στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής για να κατανοήσει, με αντίτιμο την ίδια του τη ζωή, ότι οι αυταπάτες πληρώνονται πολύ ακριβά.

Συντελεστές
Δραματουργική σύνθεση – Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Νίκος Σακαλίδης, Κοστούμια – Σκηνικά αντικείμενα: Μαρία Μυλωνά, Φωτισμοί - Τεχνική Υποστήριξη: Πολύβιος Σερδάρης, Οργάνωση Παραγωγής – Βοηθός σκηνοθέτη: Ευτυχία Καβαλίκα, Παίζει ο Θωμάς Βελισσάρης.

Εισιτήρια: Κανονικό-15 ευρώ, Φοιτητικό-10 ευρώ, Κάρτα Ανεργίας-5 ευρώ
_____________________________________________________________________
Η φωτογραφία είναι από την παράσταση "'Ο,τι πιο πολύ ποθείς"