Αυτό ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου.>>>
Δεν υπάρχει θέμα μη καταβολής των συντάξεων, μέχρι τέλος του έτους, για όλα τα ταμεία, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου.
Νωρίτερα, ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι σε δηλώσεις του ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος είχε πει ότι το Ίδρυμα έχει χρήματα μέχρι τον Οκτώβριο, για συντάξεις.
«Πριν το PSI τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ήταν περίπου 22 δισ. Με το "κούρεμα" έχασαν το 85% της συνολικής τους αξίας. Φροντίστε να ενισχύσετε τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί δεν θα έχετε Νοέμβριο και Δεκέμβριο να καταβάλετε τις συντάξεις», υποστήριξε ο κ. Μητρόπουλος. Ο υφυπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή για μη καταβολή των συντάξεων, σημείωσε ότι το ΙΚΑ έχει προς διάθεση 714 127.176 ευρώ και προσέθεσε ότι προβλέπεται μέχρι τέλος του έτους χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 250 εκατ. ευρώ.