Η ΑΔΕΔΥ για μια ακόμα φορά διαμηνύει την αντίθεσή της στις επερχόμενες μειώσεις μισθών
Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων ΑΔΕΔΥ), θα αγωνιστεί για την αναπλήρωση των απωλειών των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο που προέκυψαν από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου «την ανατροπή του Ν. 4024/2011 και την κατάρτιση και εφαρμογή ενός πραγματικά δίκαιου και αξιοκρατικού μισθολογίου, με ενιαίες αρχές, ενιαίους κανόνες και κριτήρια που θα λαμβάνουν υπόψη την ιδιαιτερότητα του αντικειμένου και των συνθηκών εργασίας».
Αυτό επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με αφορμή το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, από τον υπουργό Οικονομικών και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα σημεία εκείνα που αναφέρονται σε διατάξεις του Ν. 4024/2011. < P>
Η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζει ότι, «στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας" με την τρόικα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες οριζόντιες περικοπές (καταργήσεις των ήδη κουτσουρεμένων δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας καλοκαιριού κλπ), οι οποίες επιβαρύνουν το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο και να καταργήσει το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) και το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ), τα οποία αφορούν μέρος της Κεντρικής Διοίκησης και αποκεντρωμένων κρατικών υπηρεσιών».
Τέλος η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στη Γενική Απεργία στις 18 Οκτωβρίου και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν».