Όλα τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή σε ένα άρθρο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, το μεσημέρι. >>>

Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ψήφιση των νέων μέτρων και πως ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, είναι εξουσιοδοτημένος να ενημερώσει το Euroworking Group πως η διαδικασία για τη θεσμοθέτηση του πακέτου προχωρά.

Αναφερόμενος στις διαφωνίες της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι είναι το μοναδικό αγκάθι στη συμφωνία. Εξέφρασε την ελπίδα το κόμμα του Φώτη Κουβέλη να συναινέσει το συντομότερο δυνατόν. Πάντως, δεν άφησε κανένα ενδεχόμενο ανοιχτό για υπαναχώρηση στα αιτήματα της ΔΗΜΑΡ, και ειδικά στην κατάθεση των εργασιακών σε ξεχωριστό άρθρο, λέγοντας πως αντιστοίχως και το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε 15 διαφορετικά άρθρα, «και θα είχε και δίκιο».

Ερωτηθείς εάν θα υπήρχε πρόβλημα σε περίπτωση που δεν θα συμφωνούσε η Δημοκρατική Αριστερά, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «δεν θα είναι ωραίο ένα από τα κόμματα να μην συμμετάσχει».