Συνελήφθη ο Αλβανός δραπέτης, που ακόμα είχε τις χειροπέδες από το νοσοκομείο Τρικάλων
Ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, τον οποίο απέσπασαν τέσσερις Αλβανοί μέσα από τα χέρια σωφρονιστικών υπαλλήλων στις επτά και μισή χθες το βράδυ κατά την μεταφορά του στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Τρικάλων, είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.
Ο δραπέτης και οι τέσσερις συνεργοί του, οπλισμένοι με καλάσνικοφ, αφού τον πήραν στην κυριολεξία μέσα από τα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων, που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, έφτασαν ταχύτατα στην Αθήνα επιβαίνοντες σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, το οποίο θεώρησαν ύποπτο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Παλαμά στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου.
Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ του έκαναν σήμα να σταματήσει για έναν τυπικό έλεγχο, αλλά οι τέσσερις πάνοπλοι Αλβανοί, έχοντας και σαν πέμπτο επιβάτη τον δραπέτη συμπατριώτη τους, προσπάθησαν να διαφύγουν καταφεύγοντας καταδιωκόμενοι σε λόφο της περιοχής της Μεταμόρφωσης στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.
Από τη στιγμή εκείνη έως και τις πέντε περίπου το πρωί, οι τέσσερις οπλισμένοι Αλβανοί πυροβολούσαν με καταιγιστικά πυρά τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα να σταλούν επάνω δεκάδες μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙΑΣ, αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης.
Οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους από την πρώτη στιγμή τον δραπέτη φυλακών Τρικάλων, ο οποίος ακόμα έφερε χειροπέδες στα χέρια. 
Οι αστυνομικοί προκειμένου να συλλάβουν και τους άλλους τέσσερις ζήτησαν ενισχύσεις και έφτασε στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου δεκαμελής ομάδα ανδρών της ΕΚΑΜ οι οποίοι και απέκλεισαν την περιοχή. Στη συνέχεια, μέχρι και τις τέσσερις το πρωί, οι Αλβανοί κακοποιοί πυροβολούσαν τους αστυνομικούς ενώ οι τελευταίοι ανταπέδιδαν τα πυρά και προσπαθούσαν να τους αναγκάσουν να παραμείνουν στο σημείο για να μην εξαφανιστούν.
Γύρω στις πέντε το πρωί οι αστυνομικοί συνέλαβαν και δεύτερο Αλβανό κακοποιό ενώ τρεις άλλοι έχουν κρυφτεί στην ευρύτερη περιοχή και αναζητούνται.
Κατά μία πληροφορία, κοντά στην περιοχή όπου σημειώθηκε η ανταλλαγή πυροβολισμών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν Έλληνα κρατούμενο των φυλακών της Τίρυνθας, ο οποίος έφερε αποφυλακιστήριο για φόνο από τις παραπάνω φυλακές. Για τον συγκεκριμένο ερευνάται αν είχε σχέση με την ομάδα των πέντε Αλβανών.